Van valse start tot een ongelooflijke comeback!

Wedstrijd verslag van 23 juni 1992

De eerste avondviswedstrijd bracht voor sommige deelnemers flinke uitdagingen met zich mee. Grote Geer, die uitgebreid had voorbereid, moest zelfs een vrije middag nemen om op tijd aan de waterkant te zijn. Hij claimde zijn plek als eerste, wat bij mij wat bedenkingen opriep, aangezien hij zijn stek al had uitgekozen. Benno, als tweede gearriveerd, praatte over voetbal terwijl hij zijn vermeende winnende uitrusting in elkaar zette – de effectiviteit hiervan zou later in het verslag worden onthuld.

Om 18.15 uur arriveerde Ron met het sterke verhaal dat hij urenlang had rondgereden om de perfecte visstek te vinden, een verhaal dat niemand geloofde (waarschijnlijk gerelateerd aan zijn wittebroodsweken). Jan kwam om 18.25 uur aan, maar het reglement kende geen uitzonderingen, dus de wedstrijd begon stipt om 18.30 uur. De grote kampioen van vorig jaar had tegen die tijd al aanzienlijke vangsten binnen, wat hem optimistisch maakte voor de avond.

Na drie kwartier begon Ronnie Boy de moed te verliezen en nam hij een koffiepauze, wat verrassend was gezien zijn gewoonlijke onthouding van drank. Om 19.30 uur werd er een pauze ingelast, waarbij vier ‘generaals’ zich als voetbalkenners profileerden. De stemming was unaniem: dit was een teleurstellende wedstrijd.

In de tweede helft veranderde echter alles. Jan begon als een bezetene vissen uit het water te halen, terwijl elke vis, hoe groot ook, slechts één punt waard was. Ron had duidelijk een off-day, terwijl Gerard glunderde op zijn visstek, wetende dat hij aan kop ging. Hij had zelfs tijd om snel een nieuwe broek aan te trekken, wat voor hilariteit zorgde.

Conclusie: Gerard toonde zijn klasse, Jan bewees zijn visserskwaliteiten, Ron leek afgeleid door zijn bruid en Benno viel die dag diep.

Uitslag : 1992-06-23