Een Stormachtige Viswedstrijd langs de Vecht

Wedstrijd verslag van 20 april 1991

Het verslag van de viswedstrijd op 20 april, die bekend stond als de koudestart, begint met een beschrijving van de uitdagende weersomstandigheden. Ondanks de vroege start, werden de deelnemers geconfronteerd met wind, regen, hagel en zware sneeuwval, wat de vangst bemoeilijkte. Desondanks werd benadrukt dat deze omstandigheden nu eenmaal bij het vissen horen.

De reis

Naar de vislokatie tussen OudZuylen en Maarssen langs de Vecht verliep niet zonder hindernissen. De aanvankelijk veelbelovende visplek bleek bedrieglijk. De parkeergelegenheid was goed, maar het viswater viel tegen.

Bij het loten van de visstekken liet Ron, die verantwoordelijk was voor de loting, het afweten. Ondanks deze tegenvaller werden de nummers 1 en 4 gelukkig toebedeeld aan Benno en Gerard. Daardoor begonnen ze als favorieten aan de wedstrijd. Jan trok nummer 3 en Ron bleef over met nummer 2. De voorbereidingen varieerden; Jan vergat zijn leefnet en aas, terwijl Ron goed voorbereid was met veel geïnvesteerd voer. Benno hield zijn voorbereiding geheim, en Gerard begon vol vertrouwen.

Tijdens de wedstrijd daalde het enthousiasme al snel, vooral bij Gerard. Hij begon het water te wantrouwen vanwege de geringe diepte. Na een uur vissen was er nog steeds geen vis gevangen, wat leidde tot een koffiepauze. Tijdens deze pauze werd Gerard als hoofdoorzaak van het slechte viswater aangewezen. De stemming was grimmig, maar uiteindelijk ving Benno als eerste een vis, wat luid gejuich veroorzaakte.

Gedurende de dag werd er weinig gevangen. En werd duidelijk dat degenen die een brasem zouden vangen, als winnaar uit de bus zouden komen. Helaas gebeurde dit niet, en de wedstrijd eindigde om 12 uur. Bij het wegen bleek Benno met twee vissen en 130 gram als winnaar uit de bus te komen. Ron ving niets, Jan verraste met één vis, en Gerard, ondanks zijn favorietenrol, eindigde als tweede met een vis van 120 gram, slechts 10 gram minder dan Benno.

Uitslag : 1991-04-20