Brasem, hengels en competitiedrama

Inleiding

Beste visvrienden, tijdens de zesde viswedstrijd was Jan afwezig, maar het reglement staat toe dat elke deelnemer één wedstrijd mag laten vallen. Na overleg hebben we besloten om dit te veranderen naar twee wedstrijden, zodat Jan niet volledig wordt afgeschreven. (Aardig, toch?)

Voorbereiding

437 dagen en 11 uur geleden zaten we in de Vecht bij Maarssen, herinneren we ons dat nog? Koud, sneeuw, slechte vangst… Maar deze keer was het beter, hoewel 30°C ook geen pretje is. Gelukkig waren we nu in de Vecht bij Utrecht.

De start

De wedstrijd begon met hoge verwachtingen. Ron ving snel visjes, terwijl anderen vast kwamen te zitten. Maar het ging om het gewicht, niet om het aantal vissen.

De strijd

Ron leek in zijn element te zijn, terwijl anderen worstelden met hun lijnen die steeds vastzaten. Uiteindelijk wist ik een prachtige brasem te vangen, de eerste platte van de dag, 1-0 voor mij!

Spanning stijgt

Meer vissen werden gevangen, en de strijd werd intenser. Benno en Ron wisten ook brasems binnen te halen, waardoor de score gelijk werd.

Laatste uur

Met nog een uur te gaan werd de spanning voelbaar. Iedere vis kon het verschil maken tussen winst en verlies.

Einde van de wedstrijd

Met nog 10 minuten te gaan werd er niets meer gevangen. De laatste minuten werden vol spanning uitgevist, maar uiteindelijk bleef de score gelijk: 2-2.

Wegen

Bij het wegen bleek het verschil minimaal. Geer en Benno hadden beiden brasems gevangen, maar Geer’s bonussen gaven hem net de voorsprong.

Conclusie

Benno presteerde goed maar was toch teleurgesteld. Ron deed het redelijk tussen twee grootheden. Ikzelf had geluk, maar klasse verloochent zich niet. Jan, beterschap toegewenst.

Opmerkingen
  • De volgende wedstrijd zal in de Heinoomsvaart plaatsvinden, op aantallen. Laten we uitwijken naar de Bosdijk indien nodig.
  • Op 25 augustus vissen we tot 22:00, wat mogelijk te donker is. Laten we een nieuwe datum of tijd afspreken.

Ik wens de vakantiegangers een fijne tijd toe.

Was getekend,
Grote Geer