Brasem, hengels en competitiedrama

Wedstrijd verslag van 30 juni 1992

De zesde viswedstrijd vond plaats op de locatie bij de Vecht te Utrecht bij de Muntkeyzerbrug. De wedstrijd, gericht op gewicht, begon om 18:30 en duurde tot 22:00. De deelnemers waren Gerard, Ron en Benno (Jan was afwezig vanwege omstandigheden). Het weer was zeer warm, met temperaturen van 30°C die later veranderden naar 20°C.

Zoals bekend ontbrak Jan, maar het reglement stond toe dat elke deelnemer één wedstrijd mocht laten vallen. Na overleg werd dit echter veranderd naar twee wedstrijden, om Jan niet volledig uit te sluiten.

Het wedstrijdverslag begon met een terugblik op een viswedstrijd 437 dagen en 11 uur geleden in de Vecht bij Maarssen, gekenmerkt door kou, sneeuw, en een slechte vangst. In tegenstelling tot toen, zag het er nu beter uit, ondanks de warme temperatuur.

De voorbereiding was wederom divers. Ron bereidde zich nauwelijks voor, Benno redelijk, en Jan was afwezig. De beste voorbereiding bleek altijd de Grote Geer te zijn. De wedstrijd begon om 18:36 met Geer en Benno op verschillende koppen. Ron ving snel en leek in zijn element, terwijl anderen worstelden met hun visplekken.

Ron ving de eerste visjes, maar er was veel geklaag over vastzitten aan takken. Na 3/4 uur zonder beet kreeg de verteller een prachtige brasem en scoorde de eerste platte (1-0). Geer kreeg ook een opsteker, maar verloor deze vlak voor zijn schepnet (gejuich van Benno en Ron). Na de pauze begon de wedstrijd weer, en de verteller ving opnieuw een brasem (2-0), wat Benno aanzette tot actie. Ron, die af en toe een visje ving, wist dat hij met meer vis verslagen zou worden. De spanning steeg.

Uitslag : 1992-06-30