Al wat gevangen?

Inleiding

Vier jaar na onze laatste viservaring aan de Vecht, betraden we opnieuw dit water, bekend om zijn wisselende vangsten. Met verhalen over indrukwekkende vangsten van 30 tot 40 kilo per wedstrijd, keken we uit naar wat deze dag voor ons in petto had.

De stek

Met het lotings-systeem in handen van Ron koos ik, de laatste van de vorige wedstrijd, strategisch de mooiste plek. Benno en Ron zaten op afstand, elk met hun eigen uitdagingen. Jan, iets later aangekomen, moest genoegen nemen met een kopplaats, belemmerd door lelieblad.

De wedstrijd begint

De wedstrijd begon met spanning en competitie. Ron ving als eerste, maar mijn lijn bleef stil. De avondvierdaagse bracht een onverwachte wending met nieuwsgierige kinderen die luidkeels vroegen: ‘Al wat gevangen meneer?’ Het geouwehoer en ongelukken met schepnetten volgden.

Pauze en onverwacht bezoek

Na een drukke pauze, waarin ik eindelijk mijn eerste vis van het seizoen ving, hervatten we de wedstrijd. Onverwacht verscheen Evert Aalten, een bekende, die op zoek was naar paaiende karpers. De tweede helft van de wedstrijd bracht niet veel nieuws, behalve een paar extra vangsten.

Wegen en overwinning

Na het meten en noteren van de vangsten bleek ik met 92 punten de overwinning te behalen. De competitie was weer geopend, en na het nagenieten vertrokken we naar huis.

Tot slot

De terugreis bracht uitdagingen met zich mee, maar mijn overwinningsgevoel werd niet getemperd. Thuis wachtte mijn buurman met de bekende vraag: ‘En? Nog wat gevangen…?’