Een ijzige aftrap van het visseizoen

Reis: Omwegen en Teleurstellingen

Na een vroege start op 20 april begon de 1e viswedstrijd met een onaangename verrassing. De reis naar de vislocatie tussen OudZuylen en Maarssen langs de Vecht verliep via enkele onvoorziene omwegen. Hoewel het water aanvankelijk veelbelovend leek, met een brede strook voor gemakkelijk parkeren, bleek schijn bedrieglijk.

Loten, gebrek aan professionaliteit

De afspraak dat Ron de loting zou verzorgen, werd volledig verwaarloosd. Improvisatie was noodzakelijk. De loting resulteerde in gunstige posities voor Gerard en Benno: nummer 1 voor Benno en nummer 4 voor Gerard. Het leek alsof het geluk wederom aan hun zijde was.

Voorbereiding, vergeten leefnet en geheimzinnigheid

Jan begon met een nieuwe 8 meter hengel, maar vergat zijn leefnet en aas (made), wat duidelijk aangaf dat hij nog niet helemaal wakker was. Ron had aanzienlijk geïnvesteerd in zijn voer, terwijl Benno zoals gewoonlijk weinig losliet over zijn voorbereiding. Gerard begon vol vertrouwen aan de wedstrijd.

Wedstrijd, wantrouwen en sneeuwval

Het enthousiasme zakte snel weg toen bleek dat er na 15 minuten nog geen vis gevangen was. Gerard begon het water te wantrouwen vanwege de diepte van ongeveer 80 cm. Een voorstel om van locatie te veranderen werd unaniem afgewezen. De stemming werd grimmig, vooral toen het ook nog begon te sneeuwen. Ondanks een koffiepauze verbeterde de vangst niet snel. Uiteindelijk ving Benno een vis, gevolgd door Gerard. Het was echter duidelijk dat wie een brasem ving, de winnaar zou zijn. Helaas gebeurde dat niet.

Wegen, Benno als overwinnaar

Na 4 uur vissen bleek Benno met 2 gevangen vissen en een totaal van 130 gram de winnaar. Ron ving niets, Jan ving 1 vis van 60 gram, en Gerard eindigde met 1 vis van 120 gram op de tweede plaats.

Resumerend

Benno mag zich de winnaar van de eerste visdag noemen, terwijl Gerard, ondanks zijn favoriete positie, teleurstellend eindigde. Ron lijkt beter op zijn plek te zijn in warmer weer op stilstaande plassen. Jan, normaal succesvol op vergelijkbaar water, viel iets tegen. De grote verliezer was ongetwijfeld Gerard.

Uitslag en vooruitblik, volgende wedstrijd aan de Linge

Benno heeft zijn reputatie waargemaakt, maar de volgende uitdaging wacht op 18 mei aan de Linge in Geldermalsen. Ondertussen moet Ron geduldig wachten op zijn ideale visomstandigheden. Jan kijkt uit naar een betere prestatie op de Linge, en Gerard zal zijn verlies moeten verwerken.