Gerard in problemen door gunstige loting Benno

Reis en tijdige aankomst

Jan en ikzelf begonnen onze reis naar de viswedstrijd op verschillende tijden. Jan was keurig op tijd, terwijl ik helaas een kwartier te laat arriveerde. Gelukkig had ik de organisator van tevoren op de hoogte gebracht van mijn verlate komst.

Loten en kopplaatsen

Bij aankomst was de loting al gedaan. Tot mijn verbazing trok Benno weer de eerste plaats. Hoewel een kopplaats voordelen biedt, moet je deze ook waarmaken. Ron trok nummer 4, Jan nummer 3, en ik bleef over met nummer 2.

Wedstrijdstrategie en lotingsperikelen

Onderweg naar mijn visstek bedacht ik dat een nummer 1-loting in deze sloot geen garantie is voor succes. Nummer 4 bleek historisch gezien de beste plek. Bovendien herinnerde ik me mijn verlies van twee tuigen in de laatste wedstrijd daar, een waarschuwing vooraf. Tot mijn verrassing had Ron voorgesteld om aan de andere kant van de sloot te vissen, waardoor Benno’s lot gunstig draaide.

Wedstrijdverloop

Ron, ondanks zijn slechte plek, bleek een geduchte tegenstander en ving toch vis. Jan daarentegen, ondanks zijn professionele uitrusting, liet het opnieuw afweten. Mijn nieuwe Winckler Picker bleek niet effectief, en pas laat schakelde ik over naar mijn vaste hengel. Gelukkig ving ik nog wat kleine platjes, maar mijn poging tot het vangen van een grote vis liep op niets uit.

Benno’s overwinning en slotoverwegingen

Benno, de matchwinnaar, haalde de ene na de andere vis binnen en behaalde een klinkende overwinning met 7 punten, inclusief bonuspunten. Met nog één wedstrijd te gaan, blijft de spanning hoog, hoewel Benno nu de beste papieren heeft. Ron’s voorstel pakte verkeerd uit, mijn winckler-picker faalde, maar Benno toonde verdienstelijkheid en fortuin. Jan had problemen met concentratie en vangst.

Sommerend en onzekere toekomst

Met één wedstrijd te gaan, is het nog niet duidelijk wie de wisselbeker mee naar huis mag nemen. Benno leidt, maar Gerard en Ron zijn niet kansloos. Voor Jan lijkt het doek bijna te vallen, tenzij…

Opmerking en onverwachte wending

Helaas kon Jan de gewichten niet terugvinden, waardoor het bonusverhaal over alle gewichtswedstrijden vervalt. Met de punten dicht bij elkaar is het mogelijk dat twee of drie deelnemers gelijk eindigen, wat tot verschillende beslissingsscenario’s kan leiden.

Laatste wedstrijd en beslissingsmogelijkheden

Met suggesties zoals de beslissingswedstrijd, wie als eerste 2 vissen vangt, wie als eerste 2 maatvissen vangt, de hoogst geklasseerde zonder bonus, of loten, is het onduidelijk hoe de wisselbeker uiteindelijk wordt toegekend. De laatste wedstrijd vindt plaats op 21 september bij Wijk bij Duurstede in de KOM bij de sluizen van Amerongen aan de Lek, om 08:00 uur.

Groet Gerard

Gerard blikt vooruit naar de laatste wedstrijd en nodigt suggesties uit voor een eerlijke beslissing. Spanning en onzekerheid blijven tot de laatste visdag.