Een dag van hoop, pech, blijdschap en teleurstellingen

De spanning stijgt, de eerste viswedstrijd staat voor de deur, en dit keer in het illustere ‘t Goy. Het is een locatie die veel invloed ondervindt van de loting, een grillig water dat de resultaten kan beïnvloeden.

Ochtendvertrek en tropische temperaturen

Om 7:45 zijn Benno en ik uit Nieuwegein vertrokken. Bij aankomst iets na achten, ondanks de tropische temperaturen, zijn we luchtig gekleed gestart. Ron voegt zich later bij ons, vol goede moed, maar twijfels over de loting hangen even in de lucht. Na overredingskracht van de wedstrijdleider begint de wedstrijd om 8:45. Het geluk lijkt niet aan onze zijde, zoals gebruikelijk in de openingswedstrijd.

Eerste tegenvaller

Na slechts 10 minuten besef ik al dat het een zware dag zal worden. Maar voordat ik een voorstel kan doen om van plek te veranderen, juicht Ron luid met zijn eerste vis van het seizoen. Dit jaar werken we voor het eerst met een puntensysteem in plaats van gewicht, wat de paniek tempert.

Plan B

De wind steekt op, paraplu’s worden tevoorschijn gehaald, en Ron vangt zijn tweede vis. Tijd voor Plan B! Ik kort mijn hengel in en probeer op de kleintjes te vissen. Benno volgt, met succes voor even. Maar al snel blijkt dat ook Plan B niet de gewenste resultaten oplevert. Wat nu?

Trukendoos en geluk

Ik probeer allerlei trucs: zwaar op de grond, zwevend, lichte en zware dobbers. Helaas, geen enkele beet. Benno, na drie kleine visjes, schakelt over naar zijn nieuwe feederhengel. Terwijl ik nog steeds op mijn eerste vis wacht, komt opeens het geluk mijn kant op. In een paar minuten vang ik drie kleine visjes. Het geeft me moed.

Einde van de wedstrijd

Officieel zou de wedstrijd tot 12:30 duren, maar vanwege de gure wind wordt deze ingekort tot 12:15. Geen weging meer, enkel tellen en meten.

Resultaten en vooruitblik

Ron heeft vijf visjes, Benno vier, en ik blijf steken op zes. De volgende wedstrijd staat gepland op 21 mei in de Eem. Verzamelen om 7:15 bij Benno thuis.

Afsluitende Groet
Tot ziens, Gerard