Ron’s teleurstelling in Merwedekanaal-1

Merwedekanaal Nieuwegein
Inleiding

Na veelbelovende prestaties in eerdere wedstrijden, koesterde Ron waarschijnlijk stille hoop op een mogelijk kampioenschap. Met een comfortabele voorsprong leek het haalbaar. Echter, de realiteit zou hem hard treffen in het Merwedekanaal-1 te Nieuwegein.

De opmaat

Het begon zo goed. Voorbereid en vol goede moed arriveerden we op de vislocatie, vastbesloten om succes te behalen. De Merwedekanaal-1 stond bekend om zowel goede vangsten als mogelijkheden tot ‘blanken’.

De loting

De loting bepaalde de stekvolgorde: Ron met nummer één, Jan twee, Gerard drie, en Benno vier. Opvallend, Benno weer met een kopplaats. Ron leek zelfverzekerd, maar schijn bedriegt.

De wedstrijd

Benno ving snel een mooie vis, terwijl Ron vasthield aan zijn vertrouwde feeder. Het tij keerde voor Ron, die moest toezien hoe anderen succesvol vingen. Jan klooide met zijn picker, terwijl ikzelf gestaag platjes binnenhaalde.

De omslag

Halverwege de wedstrijd bracht Anneke koffie en koekjes. De aanbeten werden regelmatiger en mijn vangst van een prachtige brasem verontrustte Ron nog meer. Een oud litteken uit 1996 brak letterlijk open – een onfortuinlijke wending.

Ron’s neergang

Terwijl Benno, nu met de vaste stok, zijn achterstand snel verkleinde, zag Ron zijn kampioensaspiraties vervliegen. Jan haalde precies hetzelfde puntenaantal als acht jaar geleden, wat ontoereikend bleek voor dit water.

Het einde

De wedstrijd eindigde om 21:45. De gezamenlijke vangst was 236 punten, goed voor de 21e plaats van de 57 tot nu toe gespeelde wedstrijden. Ron, teleurgesteld, verdween snel van het toneel.

Resumé

Met een iets bovengemiddelde score kunnen we nu uitrusten en vakantie vieren. De laatste twee wedstrijden staan gepland voor eind augustus, begin september. Ron, alles is nog mogelijk, niets is verloren.
(red:) Die laatste twee wedstrijden zijn dat jaar niet meer gevist. Sterker nog we hebben er een punt achter gezet. En werd dit ons aller laatste viswedstrijd