Grote Geer, flikt ’t weer deel II

Inleiding

Op een veelbelovende dag verzamelden de visliefhebbers zich bij het woonpaleis van Gerard voor wat een spectaculaire viswedstrijd had moeten worden. Helaas mondde het uit in een sof, met teleurstellende resultaten voor de meeste deelnemers.

Het begin, plaatsbepaling en loting

Iedereen arriveerde keurig op tijd, klaar voor actie aan de waterkant. Helaas koos men voor de vertrouwde zitplaatsen, met uitzondering van één keer. De loting bracht Ron op plek 1, Gerard strategisch dichtbij op plek 2, en Benno op plek 3 – een opluchting gezien Benno’s ademproblemen.

De start, vissen en problemen

Jan verraste met zijn plek op 4, wat tot verbazing leidde. Maar al snel bleek dat Jan als eerste klaar was, terwijl Geer aan het klooien was. De officiële start volgde pas iets na zevenen, en Ron domineerde vanaf het begin. Hij werd niet alleen visser van de dag maar ook de 2e, 3e, 4e, en 5e visser.

De wending, strategische zetten

Terwijl Ron in het eerste half uur zes vissen ving, bleven de andere deelnemers achter. Gerard dumpte zelfs aas op zijn stek, wat de concurrentie niet ten goede kwam. Ron’s succes zette door, terwijl Gerard en Benno met moeite enkele vissen binnenhaalden. Jan wist op de picker zelfs vijf vissen te scoren.

Conclusie

Beeldregistratie. De teleurstellende prestaties werden vastgelegd op foto’s, aangezien er weinig beweging was voor een video. Ron’s overwinning was duidelijk, maar de anderen hadden moeite om de vangst bij te benen. Nog een berichtje speciaal voor A.W.(bijna 50). Ik zal proberen na mijn vakantie een leuk stuk te schrijven over alle gebeurtenissen van dit afgelopen visseizoen die andermaal werd beheerst door Gerard Wittebol. Ik noem hem bewust niet G.G, want daarvoor Is ‘ie te onsportief!