Jan verbetert het eeuwenoude kanjerrecord!

Inleiding

Het nieuwe visseizoen begint met een knal: de eerste wedstrijd aan de Linge-6 in Geldermalsen. Ondanks de hinder door werkzaamheden voor de Betuwelijn, vinden we een geschikte stek voor deze bijzondere dag.

Voorbereiding en verwarring

Jan, Benno, Ron, en ik vertrekken vanuit verschillende locaties naar Geldermalsen. Verwarring over de aanvangstijd ontstaat, maar we komen compleet aan bij de Linge. De plek, omgeven door bouwterrein, blijkt uitdagend te bereiken, en mijn auto komt met moeite tot stilstand.

Loten voor de kopplaatsen

De loting verloopt ouderwets, en tot ieders verbazing trekken Ron en Jan niet de verwachte kopplaatsen. Benno, Ron, Jan, en ik zitten respectievelijk op plaatsen 1, 2, 3, en 4.

De wedstrijd

Met de ondiepe Linge kiest ieder zijn hengel. Jan verrast door consistent te vangen, normaal gesproken niet zijn sterkste punt. Zelfs Ron, bekend om zijn goede start, moet het afleggen tegen Jan. Benno volgt het advies van zijn vader op en vist met een 12 meter lange stok. Opvallend is dat Jan zijn eigen kanjerrecord verbreekt met een indrukwekkende vis.

De telling

De ontknoping zorgt voor vreugde, aangezien Jan de wedstrijd wint en Gerard achter zich laat. Benno krijgt advies om zijn eigen koers te varen, terwijl Ron wordt gewaarschuwd voor zijn beperkte aanpassingsvermogen. Jan, ondanks zijn vroegere wedstrijdpauze, pronkt bovenaan de kanjerkoningslijst. Gerard beseft dat het lastig wordt het verschil in punten in de komende wedstrijden goed te maken.

Conclusie

Een verrassende start van het seizoen met Jan als onverwachte kanjerkoning. De onderlinge competitie brengt de nodige dynamiek en adviezen voor de toekomstige wedstrijden.