Najaars-kampioenschappen

Deze foto komt niet overeen

met de werkelijke stek

Een lijdensweg begint

Op zondagochtend om 7 uur begon de dag die al snel een ware lijdensweg zou worden. Ron had zichzelf in de problemen gebracht door een nieuw aas in te zetten, waardoor de uitdaging alleen maar groter werd.

Privé-terrein aan de Linge

De visstek was een prachtige put van 20 meter diep in het midden van de Linge bij Aquoy, gelegen op privé-terrein. Dankzij persoonlijke connecties mochten we het terrein van twee buren betreden. Na een loting bleken Ron en Geer (uiteraard Geer) de beste plekken te hebben bemachtigd. Jan hoefde nooit meer te loten, want hij eindigde altijd met een toplocatie.

Een oneerlijke situatie

Ben, Jan en Ron zaten dicht op elkaar gepropt, terwijl Geer het geluk had een prachtige houten steiger helemaal voor zichzelf te hebben. Na het wekken van de buurman begonnen we precies om 7.00 uur, zoals afgesproken bij de parkeerplaats van Meneer McDonalds.

Ron, visser van de dag

In het eerste half uur ving Ron 5 mooie voorntjes en leek hij de visser van de dag te worden. Maar ondanks zijn succes, overheerste het geklaag. Benno klaagde over hoofdpijn en stabiliteit, Jan over een hinderlijke boom, Ron over de gestaakte vangst en over de klagers, en dan was er nog Geer.

Geer, de Boelbedonderaar

Geer wist de boel flink te bedonderen. Klagen, rondlopen, terugkomen op zijn plek en altijd beet hebben. Het was niet normaal meer. Bij de telling dachten we dat de laatste platte van Geer het verschil maakte tussen hem en Ron. Tot onze verbazing bleek Geer met afstand de winnaar te zijn.

Ron, de grootste klager neemt afstand

Met afstand had Meneer de Klager, oftewel Geer, ons weer verrast. De najaars-kampioenschappen waren een mix van klagen, vangen en uiteindelijk de triomf van de grootste klager.