Ron en Benno laten Gerard weg demarreren

Inleiding:

Voor de vierde viswedstrijd kozen we de Linge als strijdtoneel. Zelfs met een file van zeven kilometer bij Beesd waren we ruim op tijd aanwezig. Een water waar Geer vol vertrouwen in was, zoals hij eerder aangaf in het derde verslag.

Voorbereiding en start:

Het weer leek aanvankelijk hetzelfde als bij eerdere wedstrijden. Ik had me grondig voorbereid met drie hengels: kort, lang en de Winckler Picker. Benno, overtuigd dat dit een Pickerwater was, koos zonder aarzeling. Ron, zonder sterke mening, hield vast aan zijn oude vertrouwde hengel. De wedstrijd begon om 17:50, en al snel vingen Ron en ik visjes. Benno, die trouw bleef aan zijn Picker, begon echter nerveus te worden.

Slimme zet:

Terwijl Benno nog geen stootje op zijn picker had gezien, besloot hij toch om te schakelen. Dit werd echter zijn valkuil. Toen Benno op de korte afstand ging vissen, verplaatste ik mijn aas naar de tien meter en deed alsof ik daar viste. Een slimme zet om verwarring te zaaien.

Verloop van de wedstrijd:

Ondanks Benno’s overtuiging dat de picker de beste keuze was, bleek het water ook geschikt voor andere tactieken. Na een periode van twijfels besloot hij toch op de korte hengel te blijven. Geer behaalde een voorsprong met een grote brasem. De vragen op Benno’s voorhoofd waren zichtbaar, maar hij bleef volharden op de korte hengel.

Tweede helft en uitslag:

Na de pauze, die om 19:50 begon, hervatten we de wedstrijd om 20:05. Geer ving nog een platte vis, Benno bleef te lang kort vissen en Rons vangst daalde. De uitslag was duidelijk: Geer op de eerste plaats, Benno op de tweede met één punt meer dan Ron.

Resumerend:

Benno maakte een kostbare fout, Ron eindigde als laatste maar verloor niet, en Geer deelde een gevoelige klap uit. Met drie wedstrijden te gaan, waarvan één thuiswedstrijd voor mij, sta ik weer bovenaan. Heren, pas op uw tellen!
22 juni 1993 in het Merwedekanaal van 18:00 tot 22:00.
Tot ziens Gerard.