Onverwachte kentering in Geldermalsen

Ron’s afscheid van de visclub

Ron heeft de afgelopen jaren fantastische verslagen verzorgd, maar door drukke werkzaamheden en het aanstaande vaderschap moet hij zijn activiteiten voor de visclub halveren. Een welgemeend bedankje aan Ron voor de vele genoten verslagen!

Opening, vroege aftrap in Geldermalsen

Drie dagen eerder dan vorig jaar startte het nieuwe visseizoen in het ijskoude Geldermalsen, specifiek in de Linge. Terugkerend naar de vertrouwde Lingeplek na een minder succesvolle ervaring bij een rioolgemaal het jaar ervoor.

Doelstelling, verschillende ambities

Veel deelnemers hebben hun persoonlijke doelen. Sommigen zijn tevreden met een gevangen visje, anderen streven naar een tweede plaats. De schrijver? Die gaat natuurlijk voor de eerste plaats, met de nadruk op een sterke start.

De wedstrijd, koud begin en ongewone lotingsperikelen

Om 07:20 uur arriveerde het team op de locatie. Het was ijskoud, de wind was krachtig en de watertemperatuur lag net boven de 10°C. Ron deelde zijn ongenoegen over een vermeende oneerlijke loting van vorig jaar, wat leidde tot een vreemde discussie. Uiteindelijk begon de wedstrijd om 7:58 uur.

Wisselende successen en frustraties

Benno ving als eerste een prachtige blankvoorn van 30 cm, terwijl Jan met zijn “picker” ook succes boekte. Ron ving enkele vissen, waaronder een indrukwekkende platte, maar frustraties ontstonden toen hij er een verspeelde. Het begon te regenen, en Gerard leed aan een ongebruikelijke “blank”, wat resulteerde in een mogelijke gevoelige nederlaag.

Afsluiting, een onverwachte wending in de wedstrijd

Het verslag eindigt met een groeiend besef van een mogelijke nederlaag voor Gerard. Ondanks de uitdagingen en tegenslagen was het weer een onvergetelijke start van het nieuwe visseizoen in Geldermalsen.