Een opwindend slot van het seizoen 1992

Gebeurtenissen van de dag

Het visseizoen nadert zijn einde, beste visvrienden, en de voorlaatste wedstrijd is inmiddels achter de rug. Voor sommigen was het wederom een teleurstellende ervaring. Laten we de gebeurtenissen van de dag eens doornemen, te beginnen bij Jan, die op nummer 1 zat. Met een redelijke startpositie had Jan weinig te klagen. Ondanks zijn normaal gesproken vlotte babbel, was hij ditmaal opvallend stil, met niets meer te winnen of te verliezen. Benno, op nummer 2, was al om 16:30 aanwezig. Hij ging zich geestelijk voorbereidend op de praktisch onmogelijke taak om eerste te worden met 2 bonuspunten.

Dure hengelsportuitrusting

Gerard, op nummer 3, was goed bewapend met kostbare hengelsportuitrusting en liet niets aan het toeval over. Ron, op nummer 4, leek de beste plek te hebben. Hij begon de wedstrijd in een goede stemming, gebruind door de Portugese vakantiezon.

Kampioenschap binnen handbereik

Zoals gebruikelijk ving Ron al snel een paar visjes, terwijl Benno en Jan in aantallen achterbleven. Maar geen zorgen, het was immers een gewichtswedstrijd. Na een halfuur vissen hadden Jan en Gerard echter nog geen schub gezien. Gelukkig ving Gerard uiteindelijk visjes, en met de vangst van de Grote Geer leek het kampioenschap binnen handbereik.

De invallende duisternis

Terwijl de wedstrijd vorderde en het donkerder werd, ving Geer zijn derde platte vis en verzekerde zich van het kampioenschap. Bij het wegen bleek Jan toch nog 4 visjes te hebben gevangen. Benno eindigde op 21 vissen met 510 gram. Geer werd met 10 vissen en een totaal van 2650 gram de onbetwiste kampioen van 1992.

Wisselvalligheid en teleurstelling

In de conclusie blikt men terug op het tegenvallende jaar voor Benno. Maar ook de wisselvalligheid van Ron en de triomf van Gerard, die zich wederom de “GROTE GEER” toonde. Voor Jan wordt het steeds zieliger om steeds weer als laatste te eindigen.

Vooruit blik laatste wedstrijd

De laatste wedstrijd staat gepland op 12 september aan de Eem van 07:30 tot 11:30. De auteur bedankt de heren voor een prettig visseizoen en wenst hen veel visplezier aan de Eem. Ikzelf zal helaas niet aanwezig kan zijn vanwege andere verplichtingen.

Groetjes Gerard