Een avontuur van verrassingen, blunders en recordvangsten

Inleiding

De geplande tweede wedstrijd in de Eem moest helaas worden geschrapt door onvoorziene omstandigheden. De focus verschoof naar de Linge in Geldermalsen, waar op woensdagavond 25 juni de tweede wedstrijd plaatsvond. Het verloop van de wedstrijd bood een mix van onverwachte wendingen en voorspelbaarheid.

Vroeg aan de waterkant

Signalen van onzekerheid ontstonden toen ik te vroeg arriveerde op de bekende locatie aan de Linge, waar nare herinneringen aan vastzaten. Het water bleek echter problematisch met een brede strook waterplanten van wel vijf meter, wat vissen bemoeilijkte. Benno, Ron en Jan kwamen op verschillende tijdstippen aan.

Vergeten benodigdheden

Een opvallend moment was het besef dat Ron zijn leef- en schepnet was vergeten. Gelukkig had hij een reserve in de auto, en met wat creativiteit verlengde hij het net met een oud hengeldeel.

De hengelkeuze

De keuze van de hengels speelde een cruciale rol. Benno toonde vol trots zijn nieuwe hengeltopje, overtuigd dat dit hem de overwinning zou brengen. Ondanks waarschuwingen koos ik voor de picker. De dreiging van regen dwong ons paraplu’s op te zetten.

De wedstrijd

Benno ving de eerste vis, terwijl Jan en Ron ook succes boekten. Voor mij verliep het stroef, met een verloren brasem door een losgeschoten haak. Regen beïnvloedde de vangsten, en ik was de enige zonder schubben.

Een opmerkelijke uitspraak

Te midden van de wedstrijd kwam Ron met een opmerkelijke uitspraak over mijn reactie bij het vangen van een brasem. Het leverde een komische noot op, maar het verhaal nam een onverwachte wending met een bijzondere vangst.

Het natte intermezzo

Bij Ron ontstond een komisch schouwspel toen hij een grote zeelt ving, gevolgd door een onhandige sprong in het water. Een gebroken schepnet, spastische bewegingen en een bevrijde zeelt zorgden voor een hilarisch moment.

De finale en recordvangsten

Benno toonde zijn nieuwe techniek met een indrukwekkende brasemvangst. De spanning steeg, maar mijn late zeeltvangst gaf een onverwachte wending aan de einduitslag. Recordvangsten werden genoteerd, waaronder Rons eerste zeelt ooit en Bennos verbeterde persoonlijke record.

Resumerend

De samenvatting onthulde wisselende emoties bij de deelnemers, van tevredenheid tot lichte teleurstelling. Ron ontving lof voor zijn inzet. Een open opmerking sloot het verslag af, waarbij nog een wedstrijd moest worden ingehaald, met suggesties welkom.