Avonturen aan de Linge bij Geldermalsen

Inleiding

De tweede viswedstrijd stond voor de deur, met een bijzondere nadruk op Jan en Benno, die in de vorige wedstrijd teleurstellend presteerden aan de Linge. Deze keer moesten ze zich herpakken, vooral Benno, de huidige kampioen, die alle aandacht op zich gericht zag.

Belangrijke start

Iedereen was op tijd, en het weer was perfect met een kalme zee en een laagstaande zon. De stemming was opperbest, maar de grote vraag was: zouden ze daadwerkelijk vissen vangen?

De wedstrijd afgetrapt

De klok sloeg 7:30, en Geer, de gedoodverfde favoriet, begon direct zijn hengel te laten dansen. Ron volgde, terwijl Jan en Benno hun eigen strategieën uittestten. Benno viel op door zijn opvallende stilte – een teken dat het wellicht niet goed ging.

Weersverandering en koffiepauze

Na een uur vissen veranderde het weer. Regen en toenemende wind maakten de omstandigheden uitdagender. Om 9:00 was het tijd voor koffie. Geer had al een flink aantal vissen gevangen, terwijl Benno en Jan het moeilijker hadden.

Winckler Picker redding

Met een gedurfde zet haalde Geer zijn winckler picker tevoorschijn. Een gewaagde zet die beloond werd met een snelle vangst. Ondertussen bleef Ron rustig kleine visjes vangen, terwijl Jan worstelde met zijn aanpak.

Spannende wending

Benno verraste iedereen door twee forse vissen te vangen, waarmee hij de wedstrijd naar zich toe trok. De tabel toonde een opmerkelijk resultaat, waarbij Geer bijna hetzelfde gewicht ving als vorig jaar, terwijl Ron met zijn vele kleine vissen achterbleef.

Vooruitblik naar de toekomst

De volgende viswedstrijd op de Grutto belooft een tweeledige uitdaging te worden. Aantallen en gewichten worden kritisch bekeken, vooral door Ron en Jan, die nog moeten toeslaan.

Uitslag 2e visdag

De uitslag in de tabel bevestigde de comeback van Benno en de uitdagingen voor Ron en Jan. De loting voor de volgende wedstrijden plaatst Jan op nummer 1, gevolgd door Benno, Gerard en Ron.

Conclusies en advies

Benno is weer helemaal terug, terwijl Ron een andere aanpak moet overwegen. Jan wordt geadviseerd om beter materiaal te gebruiken en zorgvuldig te doseren. Gerard moet zich niet laten afleiden.