Avonturen aan de Linge bij Geldermalsen

Wedstrijd verslag van 18 april 1992

Het Verslag

De visserswedstrijd aan de Linge bij Geldermalsen biedt een boeiend inzicht in de dynamiek van de competitie. Door de deelnemers Ron, Jan, Benno en Gerard. De foto uit juli 2003 werpt een treffend licht op de transformatie van de voormalige visplekken. Stek 1 en 2, bedekt met weelderige begroeiing, waar lang geleden nog succesvol werd gevist.

Jan en Benno moet zich schamen

Tijdens de wedstrijd onderscheidde Ron zich door een gewicht van 160 gram te behalen. Echter leverde dit geen zonder bonuspunten, wat hem een respectabele 3 punten opleverde. In schril contrast behaalden Jan en Benno geen vangst, waardoor hun totaalscore op een bescheiden 0 punten bleef steken. Gerard daarentegen presteerde indrukwekkend met een vangst van 3300 gram! Plus een bonuspunt, wat zijn totaal op een indrukwekkende 5 punten bracht.

Het verslag neemt ons vervolgens mee naar de aankondigingen voor de volgende wedstrijd op 2 mei 1992 aan de Heinoomsvaart. Hier wordt beschreven hoe de deelnemers zich verzamelen bij Jan en gezamenlijk carpoolen naar de waterkant. Daarmee wordt weer eens een gemeenschapsgevoel binnen de visgroep benadrukt.

Opmerkelijke momenten uit de wedstrijd worden uitgelicht, zoals Ron die een nieuw leefnet van G.G. Gerard vangt als eerste een platte na drie kwartier, terwijl Ron een zandneukertje aan land slaat. De teleurstelling van Benno en Jan zonder vangst vergroot Ron’s vreugde. Gerard gokte met zijn winckler-picker en ving uiteindelijk 3300 gram!

Het adviesgedeelte voegt een persoonlijk tintje toe aan het verslag. Het verslag moedigt Gerard aan om zijn inspanningen voort te zetten, actief aanmoedigend om de successen te blijven nastreven. Tegelijkertijd wordt Jan actief geadviseerd om zijn alcoholconsumptie te verlagen, waarbij de nadruk ligt op het bevorderen van een gezondere levensstijl.

Het verslag eindigt op een vriendelijke noot met de afscheidsgroet: “SEE YOU GUYS, IN HEINOOMSVAART R.A.M” .
Dit is wat de camaraderie en opwinding van toekomstige visavonturen onderstreept.

Uitslag : 1992-04-18