Grote Geer geeft les in vissen aan de Lek!

Ron’s verkenningstocht

Op dinsdag 13 september nam Ron zijn brommer en speurde naar een geschikte vislocatie nabij Culemborg. De vijvers waren geen optie, dus Ron zocht naar een ruimere plek.

De keuze voor de Lek

Ron ontdekte een ideale plek tussen twee “pieren” aan de Lek, compleet met een zandstrand. Dit leek perfect, maar op zondag moesten Benno en Ron plaatsnemen op de “pier”.

Ongewone loting

Benno en Ron hadden kopplaatsen geloot, wat voor opschudding zorgde. Geer, Gerard, Jan en Ron waren de eerste keer dit jaar niet op kop. Ondanks de loting besloten Benno en Ron op de kop van de pier te zitten, wat niet gunstig uitpakte voor Ron.

Vangst van de dag

Benno werd gekroond tot “Visser van de dag” met een prachtige “bliek”. Maar de pickers bleven lang zonder actie. Ron zat op kop, geconfronteerd met stroomversnellingen en draaikolken.

Geer’s slimme tactiek

Geer besefte dat de tactiek aangepast moest worden. Een dam van voer neergooien, wachten en dan scheppen. Het bleek een succesvol plan, met Geer als pionier.

Opmerkelijke vangst door Gerard

Opmerkelijk was de vangst van de VVVVV, voor het eerst een karper door Gerard. Wat leek op een brasem bleek een indrukwekkende karper van 80 cm te zijn.

Afsluiting van het visseizoen

Het visjaar kenmerkte zich door prachtig weer, mooie foto’s van Gerard en de genoten broodjes shoarma van Jolanda. Jan blonk uit in het loten van goede plekken, Benno en Jan waren aan elkaar gewaagd, maar Ron had een teleurstellende dag.

Samenvatting en vooruitblik

Met een terugblik op het visseizoen, gezondheidswensen en voetbaluitslagen sluit het verslag af. De beker komt vast weer terecht, en onthullingen over Ron’s geheimen blijven intrigerend. Geer besluit met de aankondiging van een nieuwe auto, die uiteindelijk een SEAT Althea wordt.