Jan verbetert het oude kanjerrecord

Linge-6
Wadenoijen

zo 29-jun-2003

WindSnelh.CelsiusZonWolkenNeerslag
N1,8 m/s23,6 °C8,3 uurHalf bewolkt0 uur

1e Wedstrijd


Inleiding
Ja, ja zomaar weer eens een verslag. Het is de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen en wat voor één. Zoals ieder jaar vissen we een keer in de Linge en dit jaar is daar geen uitzondering op. Hoewel? De Linge rondom Geldermalsen wordt momenteel behoorlijk verstoord door de vele werkzaamheden. Dit zijn de werkzaamheden voor de Betuwelijn.

Het is daarom niet zo eenvoudig meer om nog een geschikte plek te vinden. Maar na enig zoekwerk zijn we er weer in geslaagd een stekkie te vinden. Daarmee is de Linge-6 ontstaan een stukje verder dan Linge 1 en 5

Het verslag

Benno en ik vertrokken met mijn auto vanuit Nieuwegein naar Jan te Geldermalsen. Aldaar aangekomen was er weer verwarring over de aanvangstijd. Deze zou 07:00 zijn en niet 08:00. Communiceren is niet een van de sterkste punten van DEVVVVV. Maar afijn Ron kwam er ook al aan. We waren weer eens compleet zodat we met twee auto’s richting de Linge reden.

De plek waar we uiteindelijk nog een beetje konden vissen, werd gekenmerkt door een zandvlakte. Dit (bouw)terrein was gemaskeerd door een houtenbeschoeiing. Achter de beschoeiing begon de Linge. Nu is erg lastig daar je auto te parkeren daarom probeerde ik mijn auto zo dicht mogelijk bij de Linge te zetten. Daarvoor moest ik de zandvlakte op. Dat ging overigens niet zonder slag of stoot.

Door wat lastige heuveltjes, hobbels en grote kuilen genomen te hebben, kwam mijn auto piepend, rokend en krakend tot stilstand. Er werd weer ouderwets geloot hoewel Ron opmerkte dat dit toch geen zin zou hebben omdat Benno en Gerard weer de kopplaatsen zouden gaan trekken. Om niets aan het toeval over te laten hebben we Ron en Jan als eerste een lootje laten trekken. En ja hoor Ron kreeg gelijk ze trokken nummer 2 en 3.

Bleven de kopplaatsen over. De zitting vond na loting in deze volgorde plaats: Benno op 1, Ron op 2, Jan op 3, en ik op 4.

verbetering van het kanjerrecord

De hengelkeuze was voor mij niet zo moeilijk omdat de Linge terplaatste erg ondiep was en de diepte begon pas na circa 15 meter uit de kant, dus pakte ik mijn feederhengel. Voor Ron is het verhaal bekend hij zal nooit afwijken van zijn principes dus kwam zijn kleuterhengeltje weer voor de dag. Voor Benno lag het anders. Hij was vooraf te rade gegaan bij zijn oude Pa en kreeg het advies om op de vaste stok te gaan zitten en kreeg warempel een 12 meter lange stok mee van zijn vader!

En Jan? Jan rommelt al jaren. Gooit een muntje omhoog en bepaald dan zijn keuze. Nee alle gekheid op en stokkie Jan kent het water behoorlijk goed en koos voor zijn Feeder/Werp/Pick hengel of wat er voor moet doorgaan. Eigenlijk valt er over de wedstrijd niet zoveel te zeggen. Met dit verschil dat Jan nu ook bleef vangen. Normaal gesproken blijft Jan meestal wat achter op de anderen.

Maar nu niet. Sterker nog, Jan bleef steeds wel een visje voor op de anderen. Ja zelfs op Ron die normaliter in het begin meestal wel wat grut bij elkaar weet te vangen. Benno wist met de hengel van zijn pa zo hier en daar wel wat te vangen maar echt veel was het niet. Maar ook ik viel regelmatig stil. De tijd tikte verder en de vangsten liepen terug. Ook Jan ving niet veel meer. Totdat ik een grote plons hoorde en Jan met een “big smile” in mij richting een vis stond af te drillen.

Aan zijn top kon je duidelijk zien dat dit er eentje van formaat was. Dit kon wel eens de winnende vis zijn flitste nog door mijn hoofd. En zo was het ook! En niet alleen de winnende wedstrijd vis? Nee hij brak met deze vis op 1 centimeter het al oude record dat sinds 10 juni 1995 op mijn naam stond! Nu Jan, proficiat ik gun het je van harte!

De telling

Een groot gejuich ging op toen bleek dat jan de wedstrijd gewonnen had en niet Gerard. Dit riekt naar een complot waarvan ik me schouders ophaal omdat ik weet dat dit geen grote kans van slagen zal maken. De toekomst zal ons het leren

Resumerend

Benno: Goede bedoelde adviezen zijn duur deze dagen. Je moet ze ook nog weten uit te voeren! Daarom Benno vaar je eigen koers dat lijkt me het beste
Ron: Je blijft een te beperkte visser. Je hebt niet de mogelijkheid om je aan de omstandigheden aan te passen. Dit zal je altijd blijven opbreken!
Jan: Je wint sinds tijden weer eens een wedstrijd. 14-juni 1998 was alweer de laatste. Neemt niet weg dat je het heel goed gedaan hebt. En je naam pronkt bovenaan op de kanjerkoningslijst.
Gerard: 31 punten achter op nummer 1 Jan. Dit zal lastig genoeg worden om dit verschil in de resterende twee wedstrijden glad te strijken. Maar gewonnen geef ik me nog niet Jan!

Heren een prettige vakantie en tot 17 augustus in de Eem
Gerard

Uitslagen Tabel

Wedstrijd uitslag.
NaamAantalGramPuntenTot.GrTot.Pnt
1830711173071117
18159386159386
21115169115169
172721727217