Grote Geer voor de zesde keer kampioen

Inleiding

Van onze correspondent in Utrecht Nieuwsblad komt het verslag van de zesde editie van de Club Van Vier Vis Vrienden (VVVVV) competitie. Gerard, beter bekend als Grote Geer, sleepte voor de zesde keer op rij de felbegeerde beker binnen. Een saaie wedstrijd, maar met een spannend einde.

Tijd vliegt, laatste wedstrijdseizoen

De tijd vloog voorbij, en voordat ze het wisten, was de laatste wedstrijd al aangebroken. Helaas ontbrak Jan, de eeuwige lantaarndrager, vanwege een drukke agenda. Maar daarover later meer.

Verslapen en verrassingen

Benno’s verzoek om de laatste wedstrijd een dag eerder te houden, bracht wat verrassingen met zich mee. Het verslag begint met een ongebruikelijke situatie waarin de auteur, nota bene de kampioen Grote Geer, zich versliep. Ron redde de dag door creatief wakker te maken met een hengel tegen het slaapkamerraam.

De wedstrijd, nieuw water, nieuwe verwachtingen

Het gezelschap vertrok naar het nieuwe viswater in Nieuwkoop. Benno en Ron waren opgewonden, vooral Ron die voor de tweede keer op dit water was. De competitie om de beste stekken begon al vroeg, met Ron die een kopplaats opeiste.

Vangst en frustraties

De wedstrijd begon met hoge verwachtingen, maar al snel bleek dat de vis voornamelijk klein van formaat was. Benno zag een brasem verspelen, terwijl Ron fanatiek viste, zelfs zo fanatiek dat zijn hengeltop brak. Een gedeelde passie voor vissen, maar niet zonder uitdagingen.

Ron wint nipt

De wedstrijd eindigde om twaalf uur, en hoewel niemand de winst durfde op te eisen, bleek Ron na veel telwerk de nipte winnaar te zijn, waarmee hij de ‘man of the match’ werd.

Resumé

De prijsuitreiking bracht Grote Geer voor de zesde keer tot kampioen. Ron deelde lovende woorden uit, terwijl Benno opnieuw teleurstelling moest verwerken als tweede.

Vooruitblik

Het verslag sluit af met kritische. Vooruitkijkend worden hardere afspraken voorgesteld voor toekomstige wedstrijden.