Spannende viswedstrijd aan het Hilversumskanaal

Inleiding

Op een regenachtige dag verzamelden de vissers zich bij de Bosberg langs de A27 voor een wedstrijd aan het Hilversumskanaal. Ondanks het veelbelovende weer bij aankomst, verraste de natuur de deelnemers met onophoudelijke regen.

De wedstrijd begint

Na een korte pauze in de auto’s vanwege de regen, begonnen de vissers aan de wedstrijd. De loting werd overgeslagen, waardoor Jan, Gerard, Benno en Ron hun plaatsen kozen langs het kanaal. De start van de wedstrijd verliep zoals gebruikelijk onregelmatig, met vissers die bezig waren met voeren, uitpeilen en andere voorbereidingen.

Reglementen en pauze

Voor het voorkomen van misverstanden werden fluitsignalen ingesteld voor het voeren, beginnen van de wedstrijd, de pauze en het einde van elke helft. Ondanks het onstuimige weer waren er al vroeg vangsten, met Ron die zoals gewoonlijk de eerste vis binnenhaalde. Een korte pauze bood weinig verlichting, want de regen hield aan.

Tweede helft en ongelofelijke wending

De tweede helft bracht wisselende resultaten. Gerard begon sterk maar verspeelde later tijd aan zijn uitrusting. Ron miste echter de belangrijke “platte” en Benno maakte indruk met een reeks prachtige brasems. Het weer klaarde op nadat de wedstrijd eindigde, wat de vissers verraste.

Winnaar en vooruitblik

Na het meten van de vangsten bleek Benno de winnaar met 111 punten, gevolgd door Gerard met 98, Jan met 53 en Ron met 75 punten. Benno naderde Ron in de algemene ranglijst, wat de laatste wedstrijd extra spannend maakte.

Resumerend en vooruitkijken

De samenvatting benadrukte de prestaties van elke visser, met aanmoedigingen en adviezen voor de laatste wedstrijd. Benno’s opmars in het klassement beloofde een boeiende ontknoping.

Tot slot

Het verslag eindigde met een vooruitblik op de laatste wedstrijd, waarbij de spanning tussen Benno en Ron werd benadrukt. De uitreiking van de beker en een gezellig samenzijn in een lokale kroeg werden in het vooruitzicht gesteld, evenals een warme vakantiewens.