Ron overtuigd wederom niet!

Op zoek naar visgeluk aan het Hilversumskanaal

Het Hilversumskanaal, een idyllisch water omgeven door een schilderachtig decor, werd na acht jaar weer bezocht. Echter, de nabijheid van razende auto’s bemoeilijkte elk normaal gesprek.

Verzamelen bij de benzinepomp

Volgens afspraak ontmoetten we elkaar bij de benzinepomp bij afslag A27 – Soest, na wat omzwervingen arriveerden we rond 07:25 uur. Het vinden van vier vrije visstekken was een uitdaging, maar uiteindelijk lukte het na enig verhuizen.

Loting en teleurstellingen

Ron had lootjes gemaakt, maar de duivel leek opnieuw op de grote hoop te schijten. De kopplaatsen gingen naar Gerard en Ron, maar Benno’s kopplaats was weinig waard door vissers naast hem.

Wisselende start van de wedstrijd

De wedstrijd begon om 08:00 uur. Ik begon met de picker, Ron met zijn vaste hengel, en Jan en Benno kozen voor de picker/feeder. Na een kwartier had ik mijn eerste voorntje, maar de vangsten waren over het algemeen laag.

Strategiewissel en succes

Mijn gevoel vertelde me om over te schakelen naar de vaste hengel, en dat bleek een slimme zet. Ik ving de ene na de andere vis, voornamelijk 1 punters, maar het aantal maakte het de moeite waard.

Klagen en stilte na de pauze

In de pauze meldde ik 35 vissen in mijn net, maar het werd lachend ontvangen. Na de pauze ving ik nog een uur in hetzelfde tempo, waarna het volkomen stil werd. Gelukkig kon ik nog wat bliekjes en grote voorns vangen.

Teleurstellende vangsten van Ron, Jan en Benno

Ron’s vangsten stelden weinig voor, en Jan bleef klagen over overhangende takken. Benno’s net bevatte twee mooie brasems, maar hij bleef 36 punten achter op mijn totaal van 102 punten.

Meten en de uiteindelijke winnaar

Na het meten bleek mijn totaal 102 punten met 60 vissen te zijn, terwijl Ron slechts 8 punten met 6 visjes behaalde. Jan klaagde en vergaarde slechts 33 punten met 16 vissen. Benno bleef steken op 66 punten, met een achterstand van 36 punten op mij als winnaar.