Jan blijft beduidend achter!

Inleiding

Howdy Boys! Een Historische Dag voor Jan en Carolien. Op een dag die de geschiedenisboeken in gaat, vieren Jan en Carolien hun 13e trouwdag. Een mijlpaal van dertien jaar samenzijn! Echter, Jan krijgt niet de beloning waar hij op hoopte. Laten we stilstaan bij de MEMO van Gerard van 22 augustus 1995, bedankt namens de C.V.V. Een snelle, duidelijke besluitvorming waarbij knopen werden doorgehakt, zoals een ware wedstrijdleider betaamt.
* Red: (C.V.V. werd later DeVVVVV)

De avontuurlijke autorit naar Hilversumskanaal

Jan haalt Ron op, samen naar Geer (en Robbin). Bij aankomst blijkt Benno al (of plonzend) aanwezig. De autorit duurt bijna een uur, langs een mooi plekje dat ooit de Vecht was, maar nu het Hilversumskanaal blijkt te zijn. Ongeacht de locatie, als er maar vis is. De loting onthult interessante feiten over kopplaatsen, waarbij klassenjustitie lijkt te heersen.

De wedstrijd aan het Hilversumskanaal

Visser van de dag is Geer, bewerend dat hij binnen enkele seconden al beet had. Een goede dag volgt, met Geer die prachtige vissen vangt. Ron heeft veel vis voor zijn neus, maar de verdwaalde brasem van 30 punten is cruciaal voor zijn strijd met Benno. Jan, echter, staat langs het water op zijn trouwdag en verzamelt slechts 36 punten. Benno wordt in het verslag direct aangesproken voor zijn acteerkunsten, terwijl de strijd nog één wedstrijd te gaan heeft.

Resumé en vooruitblik naar de laatste wedstrijd

Benno wordt gewaarschuwd voor een echte thriller in de laatste wedstrijd. Gerard ontvangt felicitaties, maar ook medelijden, terwijl Ron wordt aangemoedigd voor een spannend slot. Jan wordt gemoedelijk toegesproken met de hoop op een beter volgend jaar.

Tot Slot: afspraak voor de laatste wedstrijd

De afsluiting kondigt de laatste wedstrijd aan, die plaatsvindt bij Benno in de Eem. Details over het verzamelen en verwachtingen voor deelnemers worden gedeeld. De auteur, Ron van Maarschalkerweerd, eindigt met een hartelijke groet en uitnodiging voor de volgende ontmoeting.