Benno wint opnieuw bij de kickoff van ’97

Inleiding

Op zondag 25 mei stond de langverwachte eerste competitiedag van de visclub voor de deur. De vier leden, waaronder de winnaar van het vorige verslag Benno, waren klaar voor een intense strijd om de felbegeerde beker. Het vroege vertrek en de loting zorgden voor de nodige humor en uitdagingen.

De start van de wedstrijd

De wedstrijd begon, zoals vaak, niet op tijd. Benno, die had gepleit voor vissen bij de parkeerplaatsen, kreeg een beperkte visplek toegewezen vanwege een hinderlijk hekwerk. Ondanks zijn mopperen toverde hij zijn vaste stok tevoorschijn, terwijl Jan zijn favoriete plek vond en in zijn element was. Al snel werd duidelijk dat het vangen over de hele linie matig verliep, met enkele uitzonderingen.

Tijdens de wedstrijd

In de loop van de wedstrijd verspeelde de verslaggever zelf een grote vis, terwijl Benno met geluk een brasem aan de haak sloeg, wat hem 30 punten opleverde. De anderen kampten met wisselend succes. Na de pauze veranderde er weinig in het vangpatroon. De brasems bleven uit, en zelfs Benno ving slechts kleine visjes met een kort stokje. Diverse tactieken werden geprobeerd, maar de vangst bleef over het algemeen teleurstellend.

Resumerend

De wedstrijd eindigde om twaalf uur, waarbij Benno als duidelijke winnaar uit de bus kwam. Jan overtrof de verwachtingen en werd benoemd tot de morele winnaar, terwijl Gerard en Ron wisselende prestaties leverden. Het verslag sluit af met de hoop op een betere voorbereiding voor de volgende wedstrijd en een afscheidsgroet.