Het verschil tussen super goed en super slecht

Eem-1

zo 14-aug-2005

WindSnelh.CelsiusZonWolkenNeerslag
WNW3,9 m/s19,2 °C5,5 uurVrijwel geheel bewolkt5,2 uur

2e Wedstrijd

Verslag
Het is nu dinsdag de 16e.
Het was weer super afgelopen zondag. Iedereen in een super bui (allemaal lekker tot rust kunnen komen in de vakanties waarschijnlijk), het weer was super, 1 man ving super, 1 jongetje ving super slecht en 2 mannen maakten het super spannend. Benno is wederom “Visser van de dag” geworden. Even hadden de 3 (B, J en R) lol om die ene (GG), maar toen die gestaag een aantal platjes ging vangen was ook deze lol geschiedenis.

Zoals gewoonlijk de laatste jaren had Ron weer helemaal niets bij. Met helemaal niets bedoel ik maden en voer. Gelukkig was GG weer zo sportief om hem dit te verschaffen. Halverwege de wedstrijd had Ron nog niets, dus toen heeft de hele VVVVV voer gegooid op zijn plek wat toch nog resulteerde in een klein voorntje en een baarsje. De rest van de vereniging ging natuurlijk met de picker de vissen te lijf.

Geer ging zoals gebruikelijk pas na ± 0,5 uur vangen. Jan had zo’n voertje gemaakt dat hij pas na 2 uur ging vangen. Het leek wel brooddeeg of cementspecie, zo vast zat het in zijn korfje. Jan gooit wel zeer nauwkeurig in…. Benno ving vis. Kleintjes, geen probleem. Middelmaatjes gingen ook nog goed. Maar de echte platjes, waarschijnlijk wel 40 punters, die waren hem toch te machtig.

Op ongeveer 1 meter van de waterkant zagen de knapen toch nog kans om zich te ontdoen van de onderlijn van onze lieve Benno. Haak en al eraf! 2x zelfs. Jullie snappen: als nu de dominee of pastoor was langsgekomen dan had Ben nooit meer in de hemel kunnen komen.

Gespreksonderwerpen vandaag:

Claudia naar Universiteit van Maastricht. Wonen in België. Dierengeneeskunde studeren. Ajax wordt kampioen. Gerard mag nieuwe auto uitkiezen. Als het maar een rode Renault wordt. (Denk het niet. Gerard) Ron mooi afdakje gemaakt. Benno regelt laarzen voor Ron, dakkoffer en sneeuwkettingen voor Jan en zoals gewoonlijk bier, kaas en mergpijpjes voor na de wedstrijd.

TomTom van Geer wijst zelfs Jan de goede weg….  Ik geloof dat ik mijn belevingen weer heb verwoord. Ongetwijfeld ben ik weer zaken vergeten maar misschien vult Gerard deze nog wel aan. De volgende wedstrijd staat gepland voor zondag 28 augustus a.s.

See you RAM

Aanvulling van Gerard

Toch nog even vermelden dat we wederom op een nieuwe stek hebben gezeten en de complimenten gaan uit naar Benno die deze prachtige stek ontdekt heeft. Een beetje aan de krappe kant voor vier man maar dat is een kwestie van inschuiven. Vreemd genoeg hadden Ron en Jan daar best wel moeite mee getuige het feit dat hun visnylon irritant vaak met elkaar verwart raakte. Het meest opmerkelijke feit van de wedstrijd was toch wel dat Ron erbarmelijk slecht gevist heeft.

Slechts twee kleine visjes wist hij te vangen met (heel) veel hulp van buiten af. Op deze manier valt zijn hoge vangstgemiddelde wel erg snel naar beneden. Eigen schuld dikke bult zou ik hieraan willen toevoegen. Het is te triest voor woorden als je zonder lokvoer en zonder maden aan de waterkant verschijnt. Dan nog maar te zwijgen over zijn materiaal. In feite val ik in herhaling omdat ik deze woorden van gelijke strekking al in het eerste verslag schreef.

Kom op Ron zet je schouders er weer onder en laat zien dat je er weer bij hoort!! Dan wil ik nog benadrukken dat Benno de pechvogel van de dag geworden is, omdat hij zoals Ron al eerder aanhaalde een mogelijke 35-40 punter vlak voor het binnen halen verspeeld heeft. Jan had mogelijkerwijs er meer kunnen uithalen als hij zijn lokvoer niet veel te nat had gemaakt.

Ten slotte:

Om een reëel beeld te krijgen van de wedstrijd, zou het fijn zijn als ook Jan en Benno eens hun visie geven over de wedstrijd in de vorm van een verslag!! Daar wou ik het bij laten. Dan ga ik jullie weer zien op de volgende wedstrijd op het Hilversumskanaal. Zondag 28-08-2005 om 07:00 Verzamelen bij benzinepomp (Fina dacht ik) te Groenenkan op de Nieuwe Weteringsweg dat is circa 300 meter ná afslag 32 van de A27.

Groetjes Gerard

Uitslagen Tabel

Wedstrijd uitslag.
NaamAantalGramPuntenTot.GrTot.Pnt
959641876746234
7141972162583
81488662746112
2322875