Vissersdrama en overwinningen

Wedstrijd verslag van 2 mei 1992

De tweede viswedstrijd vond plaats op zaterdag 2 mei 1992 aan de Heinoomsvaart, waarbij de deelnemers, namelijk Gerard, Ron, Jan, en Benno, werden geloot in die volgorde. De inzet was hoog, vooral voor Jan en Benno, die eerder teleurstellend presteerden bij de Linge.

Benno, de huidige kampioen, kreeg extra aandacht omdat hij vandaag op de kop zat. Ondanks een veelbelovende start met perfect weer en een sereen wateroppervlak, bleef de belangrijkste uitdaging: vissen vangen.

De wedstrijd begon stipt om 7:30 uur. Gerard, als gedoodverfde favoriet, begon enthousiast te vissen. Ron volgde zijn voorbeeld, terwijl Jan af en toe ook een visje ving. Benno daarentegen leek opvallend stil en zijn prestaties deden vermoeden dat het niet goed ging. Ondanks de aanhoudende wedstrijdspanning was het weer aanvankelijk gunstig, maar veranderde na een uur met regen en toenemende wind.

De koffiepauze om 9:00 uur bood een moment om de tussenstand te bespreken. Ikzelf had al een aanzienlijk aantal vissen gevangen. Ron en Jan hadden ook hun vangsten, maar Benno hield zijn resultaten geheimzinnig. Met een comfortabele voorsprong haalde ik mijn winckler-picker tevoorschijn. De eerste worp leverde direct succes op met een flinke rietvoorn.

Terwijl de wedstrijd vorderde, ontwikkelde zich een boeiende dynamiek. Benno, die aanvankelijk stil was, ving uiteindelijk twee platten, wat zijn overwinning veiligstelde. Ron, die op kleine visjes bleef vissen, en Jan, die met materiaalproblemen kampte, konden niet concurreren. Mijn resultaat, bijna hetzelfde als vorig jaar, toonde mijn consistentie in gewicht.

Het verslag eindigde met een blik op de volgende viswedstrijd op de Grutto op zondag 17 mei. Persoonlijke adviezen werden gegeven, zoals het belang van goed materiaal voor Jan en het vermijden van afleiding voor Gerard. De slotboodschap was de loting voor de volgende wedstrijden. Jan op nummer 1, Benno op 2, Gerard op 3 en Ron op 4. Dat zou de spanning voor de komende wedstrijd op de eendenvijver op 17 mei wel eens zou kunnen vergrootte.

Uitslag : 1992-05-02