Vissersdrama en overwinningen

Inleiding

De tweede viswedstrijd was voor velen cruciaal, vooral voor Jan en Benno die bij de vorige wedstrijd teleurstelden. Benno, de titelverdediger, stond in de schijnwerpers en moest presteren.

De stemming was goed met perfect weer – stilte, een laagstaand zonnetje en spiegelglad water. De visvibes waren voelbaar, maar nu moest er vis gevangen worden. De wedstrijd startte om 7:30 uur.

Geer, de favoriet

Geer begon sterk, sleepte de ene na de andere vis binnen. Ron volgde zijn voorbeeld, terwijl Jan en Benno hun eigen uitdagingen tegenkwamen. Benno, op de koppositie, werd opvallend stil.

Omslag in het weer

Na een uur vissen veranderde het weer. Regen en toenemende wind zorgden voor een wending. Om 9:00 uur was het tijd voor koffie. Ikzelf en anderen hadden al aardig wat gevangen, behalve Benno, die mysterieus deed over zijn vangst.

De Wending met de Winkle Picker

Ik, duidelijk op voorsprong, waagde het met de Winkle Picker. Bij de eerste worp kreeg ik direct een aanbeet, maar de visparaplu maakte het lastig. Mijn doorzettingsvermogen werd beloond met een mooie rietvoorn.

Prestaties van de anderen

Ron viste rustig door op kleine visjes, Jan stuntelde met verlies van haken en overmatig voeren. De wedstrijd ging voort. Benno bracht echter een wending door platte vissen te vangen, wat hem de overwinning opleverde.

Resultaten en lessen

Ik behaalde bijna hetzelfde gewicht als vorig jaar, wat ironisch genoeg het gewicht was waarmee Ron toen won. De volgende wedstrijd belooft meer uitdagingen op de Grutto op 17 mei.

Uitslag 2e Visdag

Zie de tabel voor details. Ron en Jan, wanneer slaan jullie toe?

Slotgedachten en Advies

Benno maakte een comeback, Ron moet uit een ander vaatje tappen en Jan moet zijn materiaal en voertechniek verbeteren. Mijn advies aan medevissers: laat je niet afleiden en concentreer je!

Loting voor de volgende wedstrijd

Jan op 1, Benno op 2, Gerard op 3, en Ron op 4. Kopmensen, doe jullie best! Tot 17 mei in de eendenvijver.