Vissen op de Heinoomsvaart is altijd verrassend

Inleiding

Het ontbreken van Benno en de late aankomst van Jan
Op 20 juni 1991 vond een opmerkelijke viswedstrijd plaats aan de Heinoomsvaart te Wilnis. Dit verslag wordt opgesteld in afwezigheid van de gebruikelijke verslaggever, Benno, die door verbouwingswerkzaamheden verhinderd was. De deelnemers, waaronder Gerard, Benno, Ron, en een ietwat vertraagde Jan, stonden klaar voor een dag vol visavonturen.

Loten trekken en bonuspunten: een extra dimensie toegevoegd

Voor aanvang van de wedstrijd werden loten getrokken om de visstekken te bepalen. Om de competitie spannender te maken, werden bonuspunten geïntroduceerd. Deze onverwachte wending zorgde voor extra opwinding onder de deelnemers, terwijl de hengels gereed werden gemaakt voor een intense strijd.

Vangsten en teleurstelling voor Benno

Het verslag geeft gedetailleerd weer hoe de deelnemers zich staande hielden in de strijd op basis van gewicht. Benno, bekend om zijn vaardigheden, had helaas pech met een grote vis die bijna aan de haak zat, maar uiteindelijk ontsnapte. Een teleurstelling voor de ervaren visser die normaal gesproken triomfen viert.

Ron als winnaar en algemene uitslag na vijf wedstrijden

De climax van de dag kwam met de presentatie van de uitslag van de 5e gewichtswedstrijd. Ron kwam als glorieuze winnaar uit de bus. De algemene stand na vijf wedstrijden werd ook onthuld, met Gerard aan de leiding, gevolgd door Benno en Ron. Jan leek op achterstand te liggen, maar er gloeide nog hoop met de inzet van bonuspunten.

Aankondiging van de volgende viswedstrijd bij ‘t Goy op 28 Augustus

Het verslag sluit af met de aankondiging van de volgende viswedstrijd op 28 augustus bij ‘t Goy. Opmerkelijk is de locatie wijziging om tijdswinst te behalen. De visvrienden kijken reikhalzend uit naar een nieuw avontuur, vastberaden om de concurrentie aan te gaan en de spanning van de wedstrijd voort te zetten.