Twee wedstrijden op 1 dag op die vreselijke Grutto

3e Wedstrijd type : Aantallen

Locatiekeuze en eerste indrukken

De Grutto, een bekend water voor de vissers, was het decor van onze wedstrijd. Echter, de geplande locatie bleek bezet, waardoor we moesten uitwijken naar een andere stek. Iedereen stemde hiermee in, behalve Ron, die de druk van zijn thuiswedstrijd voelde en wat nerveus leek.

Problemen met de startlocatie

Het weer was gunstig, maar de beoogde wedstrijdlocatie was bezet, waardoor we elders moesten vissen. Ron leek wat gespannen, wat de druk op zijn thuiswedstrijd verhoogde. Na enig oponthoud door roekeloos rijgedrag met een nieuwe auto, namen we uiteindelijk onze plaatsen in, maar de sfeer langs de waterkant bleef gespannen.

Eerste wedstrijd: Meeste vis is doorslaggevend

Om 7:30 begon de wedstrijd op aantallen. Benno, in zijn favoriete water, presteerde als een ware kampioen. Ondertussen had Jan wat moeite, maar na wat aanpassingen behaalde ook hij successen. Ron, normaal gesproken sterk in aantallen, worstelde enigszins.

Benno’s triomf

Het werd al snel duidelijk dat Benno deze wedstrijd zou winnen. Grote Geer worstelde, geholpen door Ron, die zijn zaken goed op orde had. Om 9 uur eindigde de wedstrijd en de uitslag was verrassend.

Tweede wedstrijd: strijd op gewicht

Om 9:30 begon de tweede wedstrijd op gewicht. Ron had een zware dag en Jan leek vastberaden. Gedurende de wedstrijd worstelde Benno, terwijl Gerard met een glimlach zijn voorsprong leek te behouden.

Jan behaalt een overwinning.

Bij het wegen bleek Jan verrassend de winnaar te zijn, met 27 visjes en een totaal gewicht van 660 gram. Dit resulteerde in een nieuwe rangschikking: 1e Jan, 2e Geert, 3e Benno, en 4e Ron.

Conclusies en advies

Het verslag eindigde met enkele scherpe observaties en adviezen. Gerard’s praatjes vulden geen gaatjes, Benno’s sterke start zakte in de gewichtswedstrijd in, en Ron teleurstellend presteerde. Jan bewees dat een goede visser overal vangt.