Twee wedstrijden op 1 dag op die vreselijke Grutto

Wedstrijd verslag van 17 juni 1992

Op de gekozen locatie, De Grutto, kunnen we kort zijn. Het weer was goed, maar de beoogde visplek was bezet, dus moesten we elders in De Grutto een andere stek zoeken. Ron, die wat nerveus leek, wilde niet van zijn thuiswedstrijd afwijken, maar uiteindelijk stemde iedereen in met de verplaatsing.

Langs de waterkant heerste een gespannen sfeer. De wedstrijd op aantallen begon om 7:30 uur, met Ron in de schijnwerpers op zijn favoriete water en zelfs op een kopplaats. Benno viste als een kampioen, terwijl Jan wat klungelde met zijn uitrusting. Na wat aanloopproblemen ving ook Jan regelmatig een vis.

Ron, normaal gesproken sterk in aantallen, had een moeilijke start. Het was al snel duidelijk dat Benno de eerste wedstrijd zou winnen, terwijl Grote Geer worstelde. Ron hielp hem op zijn eigen lompe manier, maar het ontbrak aan essentiële benodigdheden.

Om 9 uur eindigde de wedstrijd, Benno won met overtuiging. Om 9:30 begon de tweede wedstrijd op gewicht, waar Benno en Gerard als favorieten golden. Ron had een zware dag en Jan leek weer zijn eigen vissen als een professional. Benno begon te twijfelen, en zijn manoeuvres met een werphengel leidden tot hilariteit.

Om 12:00 uur eindigde de wedstrijd. Ron had moeite met wegen, maar Jan, ondanks zijn lagere aantal visjes, won met een totaal gewicht van 660 gram. De conclusie na de gecombineerde wedstrijd was duidelijk: Gerard moest minder praten en meer concentreren, Benno begon sterk maar zakte in, Ron viel tegen en Jan viste als een reiger.

De totale uitslag van de derde visdag in De Grutto was: Jan 7 punten, Benno 6 punten, Geert 5 punten en Ron 2 punten. Het negatieve gedoe over De Grutto als vislokatie moet stoppen, en Jan bewees dat een goede visser overal kan vangen. De volgende wedstrijd is op 23 juni 1992 om 18:30 uur aan de Bosdijk, een wedstrijd van 3 uur.

Uitslag : 1992-06-17