Lachwekkende avonturen op de Grutto

De Voorbereiding

Op 8 juni 1991, om 07.00 uur, verzamelden de ITB’ers (oud en nieuw) zich bij Oriental Palace te Kockengen. De gekozen vislocatie was G-R-U-T-T-0, en de deelnemers bestonden uit Grote Geer, Gepromoveerde Benno, Te late Jan en Super Ron (voor deze dag alleen).

De Feiten en Plannen

De derde wedstrijd was gepland voor 1 uur op aantallen, gevolgd door de vierde wedstrijd van 2,5 uur op gewichten, waarbij alle gevangen vissen telden.

De Reis naar het Water

Terwijl Benno al vroeg op de verzamelplaats was, bleef Grote Geer’s reis mysterieus. Ron moest zelfs Jan ophalen en maakte een extra rit van ongeveer 20 km vanwege het ontbreken van een boodschappenwagen bij Jan. De reis werd gemarkeerd door vroeg opstaan, wat water op het gezicht en een kopje thee met een onaangename nasmaak.

Aankomst bij het Water: GRUTTO

Na enkele gevaarlijke manoeuvres bereikten ze veilig het water. De loting resulteerde in Gerard als koploper, terwijl Ron niet ontevreden was met zijn positie.

De Eerste Wedstrijd

De wedstrijd begon om 7.45 uur en eindigde om 8.45 uur. Ron ving constant vis, terwijl Benno zich opwond en Jan zijn ongenoegen uitte. De uitslag toonde Gerard als winnaar.

Pauze en Tweede Wedstrijd

Na een korte pauze begon de tweede wedstrijd om 10.00 uur en eindigde om 12.00 uur. Ondanks discussies over voetbal en andere interessante onderwerpen, bepaalde Ron dat 12.00 uur het einde was. Het wegen van de vissen onthulde Ron als winnaar van de vierde wedstrijd.

Conclusie en Tussenstand

Ron bleek de perfecte stilstaand water visser, terwijl Benno en Gerard ook solide prestaties leverden. Jan had daarentegen weinig geluk. De tussenstand voor de beker met geen oren toonde Gerard als leider.

Slotwoord

Het verslag eindigde met een uitnodiging voor de volgende wedstrijd op 20 juni 1991 bij de Heinoomsvaart. De spanning voor de beker met geen oren bleef hoog, en de ITB’ers keken uit naar een volgende visdag.

Uitslag 3e wedstrijd

Uitslag 4e wedstrijd