Gevoelige klap

'T Goy

wo 11-sep-1991

WindSnelh.CelsiusZonWolkenNeerslag
NNO1,5 m/s19,1 °C7 uurHelder0 uur

6e Wedstrijd

Tja het is er dan toch eindelijk van gekomen de Grote Geer is onderuit gegaan. Benno heeft hard toegeslagen Met als resultaat dat Benno (grote) Geer van de eerste plaatst gedreund heeft. Helaas hebben Ren en Jan hun laatste kans vermoedelijk gemist. Hoe dat allemaal ging leest u verder op in het wedstrijd verslag.

REIS

Over de reis weet ik weinig te vertellen Jan was in ieder geval op tijd en ik zelf kwam een kwartier te last maar dat had ik telefonisch de organisator laten weten!!

LOTEN

ben ik arriveerde was er al geloot. U zult het niet geloven maar Benno lootte weeeeeeer 1. maar goed zij zo. Het voordeel van een kopplaats is dat je iets meer kans hebt meer vis te vangen dan een ander die geen kopplaats geloot heeft een nadeel is echter dat je dit ook waar moet maken. Maar goed verder lootte Ren Nummer 4 kopplaats Jan nummer 3 bleef nummer 2 voor mij over.

WEDSTRIJD

Toen ik op weg was naar de visstek dacht ik in de auto nog als ik maar geen 1 loot want dan ben ik kansloos. Dit lijk vreemd want 1 is immers toch een kopplaats??? Echter in deze sloot (meer kan ik hier echt niet van maken) is de loting erg van belang de beste plaats is nummer 4. Dit komt dat als je 1 loot vlak bij een water gemaal zit. Deze plek bleek uit het verleden keer op keer een slechte plaatst te zijn,

Voorts speelde ik met de gedachte dat ik de laatste wedstrijd aldaar 2 tuigen verspeeld had.lk was dus gewaarschuwd. Toen ik op de plek arriveerde werd ik al snel op de hoogte gebracht van het feit dan Benno 1 Ik 2 Jan 3 Ron 4 geloot had. Tevens werd mij verteld dat we dit keer aan de ander kant van de sloot gaan vissen!! Ik stond voor raadsels, waarom? Vroeg ik nog Omdat wij dit nu eenmaal besloten hebben kreeg ik van als antwoord. Maar goed dacht ik wat maak het ook eigenlijk uit. Maar het feit was nu wel dat Benno die eigenlijk een graf plaats geloot had, nu de beste plaats uit kwam.

Vreemd genoeg hoorde ik achteraf dat dit een voorstel van Ron was geweest Zodat hij die nog kans had op de beker met dit voorstel zijn lot bezegelde. Maar goed dit even vooraf nu de wedstrijd Om met Ron te beginnen Ron die steeds meer ervaring krijgt in bet vissen is een geduchte tegenstander geworden. Ook nu weer ondanks zijn slechte plek wist hij weer z’n visje wel te vangen.
Jan tja wat er met Jan aan de hand is weet bijna niemand. Aan z’n materiaal zal het niet liggen Jan oogt toch zeer professioneel met z’n mooie hengel z’n prachtige viskist; voerbakken noem maar op. Nu alleen de vangst nog Toegegeven ook Jan zat niet op de ideale plek. Ook in deze wedstrijd liet Jan het weer behoorlijk afweten Jan ving in de wedstrijd 0 Voorns 0 Brasems 1-Baarsje 6-Amstels.!!

Ik zelf kwam met zwaarder geschut. Met m’n spiksplinter nieuwe winckler-picker van fl 225- taste ik finaal in het duister, en kreeg een behoorlijk pak op m’n broek. Pas veel te laat pakte ik m’n vastehengel. Ik probeerde nog het een en ander en ving gelukkig noch een paar kleine platjes.

Nog even werd het spannend toen ik de vis van m’n leven haakte. Met een flinke ruk aan m’n hengel, top krom tot zelf onder water maar hij was veel te zwaar voor 12/100ste Vermoedelijk een karpertje of een hele grote brasem.
Benno de matchwinnaar sleurde de cen na de ander er uit met als resultaat een klinktare overwinning hij pakte maar liefst 7 punten!! 4 voor de wedstrijd en 3 bonuspunten. Het is achter af maar goed dat Beano niet alles gevangen heeft wat hij aan zijn hengel had want dan was het spelletje over en uit geweest. Proficiat Benno. I see you in the “KOM”

SOMMEREND

Ron : Voorstel pakt verkeerd uit.
Gerard Winckler-picker vergeet het maar.
Benno Verdienstelijk en fortuinlijk grote klasse Benno!
Jan Concentratie en Amstel gaat niet.

Met nog 1 wedstrijd te gaan is het nog steeds niet zeker wie met de wisselbeker naar huis mag gaan. De spanning zit er dut op de laatste visdag nog in.
Uiteraard heeft Benno de beste papieren. Met vink daarachter Gerard en ook Ron is natuurlijk niet kansloos. Voor Jan is het praktisch gevallen tenzij…

OPMERKING:

Helaas heeft Jan de gewichten niet terug kunnen vinden die we in de Linge gevangen hebben zodat het bonus verhaal over het totaal niet opgemaakt kan worden. Hier mee vervalt dus de bonus over
ALLE GEWICHTSWEDSTRIJDEN

INGEVAL …

Nu de punten toch redelijk dicht bij elkaar liggen lopen we nu goed de kans dat er 2 of misschien wel 3 gelijk gaan eindigen
Hoe gaan we hiermee om? stel:
Ron wordt 1 met 3 bonus punten – 7 7+16=23
Gerard wordt 2 met 0 bonus punten-> 3 3+20=23
Jan wordt 3 met 5 bonuspunten > 7 8+ 7-15
Benno wordt 4 met 1 bonus punt ->2 2+21-23

  1. Beslissing wedstrijd?
  2. Wie het eerste 2 vissen vangt (diezelfde dag)?
  3. Wie het eerst 2 maat vissen vangt (diezelfde dag)
  4. De hoogst geklasseerde zonder bonus?
  5. Loten?

Dit zijn maar een paar suggesties misschien weet jij er ook nog een paar laat het me weten zodat we hier duidelijk in zijn voor de wedstrijd.
Laatste wedstrijd is op 21 september bij Wijk bij Duurstede in de KOM bij de sluizen van Amerongen aan de lek. Begin wedstrijd 08:00

(Grote) Geer.
3432 BE Nieuwegein
03402 44828

Uitslagen Tabel

Wedstrijd uitslag.
NaamAantalGramPuntenTot.GrTot.Pnt
29007617021
6503505020
2602246016
40114708