Drieberger Gennaro Ooft ontwikkelt zich snel onder de vleugels van SVL: ‘Ik ben trots op die jongen

Met Gennaro Ooft (18) in de basis boekte eersteklasser SVL een cruciale zege op Nivo Sparta: 2-1. De vleugelaanvaller kwam afgelopen zomer over van FC Driebergen en ontwikkelt zich in Langbroek in een razend tempo. “De jongens ondersteunen me goed.”

Wie de festiviteiten in de kleedkamer van SVL aanschouwde, kon zich bijna niet aan de indruk onttrekken dat de titel in de eerste klasse een feit was. Vanzelfsprekend was dat niet het geval, zo vroeg in maart, maar de gure wind op sportpark Oranjehof in Langbroek maakte in de kleedruimte symbolisch ruimte voor een warme deken. De 2-1 zege op Nivo Sparta, in een draak van een duel, betekende dat SVL vijf punten boven de nacompetitiestreep staat.

Gennaro Ooft genoot mee van de feestvreugde. De vleugelaanvaller, afgelopen zomer overgekomen van vierdeklasser FC Driebergen, merkte in de beleving dat de ontmoeting als een kampioenswedstrijd werd benaderd. ,,Dat is bijzonder”, zegt de 18-jarige voetballer. ,,Bij SVL merk je dat er elke wedstrijd strijdlust is. Na afloop is er een mooie sfeer. Dat geeft energie naar de volgende wedstrijd. De punten die we vandaag pakten, zijn belangrijk.”

Liefkozend

De woorden uit de mond van Gennaro Ooft, door iedereen liefkozend ‘Genna’ genoemd, klinken bescheiden. Verwacht van de Drieberger in Langbroekse dienst geen grootspraak. Liever laat hij zijn voeten spreken. Ooft vond het na afgelopen seizoen tijd voor een nieuw avontuur. Bij FC Driebergen kon hij in de jeugd blijven spelen, maar Ooft wilde een stap hogerop en het pantheon van het seniorenvoetbal betreden. De keuze viel op SVL.

“Ik heb het gevoel dat ik beter kan worden in dit team. De jongens ondersteu­nen me goed.”
Gennaro

Ooft voelde gelijk dat het goed zat toen hij meetrainde. ,,Dit is een leuk team. Ik merkte veel energie op de trainingen. Met Habib (Al Mohsinawi, red.) zit er een goede trainer. Ik heb het gevoel dat ik beter kan worden in dit team. De jongens ondersteunen me goed. Elke wedstrijd en training leer ik wel wat”, zegt de student marketing en communicatie. ,,Er waren meer opties. Ik kon naar de jeugd van Hercules, maar ik wilde echt seniorenvoetbal spelen.”

Ontwikkeling

Daar is Ooft bij SVL in elk geval van verzekerd. Trainer Habib Al Mohsinawi geniet van de ontwikkeling van de talentvolle vleugelflitser die goede wedstrijden soms nog afwisselt met een minder optreden. ,,Gennaro komt van een vierdeklasser en is net achttien geworden. De stap van de vierde naar de eerste klasse is groot. Het is logisch dat jonge jongens dan wisselvallig zijn. Ik vond hem vandaag zonder bal zijn taken goed uitvoeren.”

Gennaro Ooft van SVL passeert Nivo Sparta-speler Merlijn Bax. © Foto Ruud Voest

De trainer van SVL ziet dit seizoen als een ontwikkeljaar voor Ooft. ,,Ik heb tegen hem gezegd: ‘pak elke minuut mee, doe ervaring op, leer, luister naar Ali Alkan, bekijk beelden en zorg dat je niet door de ondergrens zakt’. Voorheen was het een negen of een drie. Nu voert hij zonder bal zijn taken ook goed uit, zodat hij minstens een 6,5 haalt. Dat doet hij goed. Normaal krijgt hij één kansje, vandaag niet. Ik ben trots op en blij met die jongen.”

Draai gevonden
Ooft heeft zijn draai gevonden bij SVL dat dankzij treffers van Sil Schoon en Ali Alkan de punten in Langbroek hield. ,,Alles wordt hier goed geregeld. Bovendien zijn we in teamverband heel sterk. De moeizame seizoenstart had geen invloed op de sfeer. We gaan er alleen maar harder van werken. Na de nederlaag van vorige week bij Sliedrecht hebben we de hele week hard gewerkt richting deze wedstrijd.”

De Drieberger realiseert zich dat hij nog niet wekelijks de pannen van het dak speelt. Hij wijt dat aan het niveauverschil tussen FC Driebergen en SVL. ,,Als ik eenmaal aan het niveau gewend ben, gaat het beter.” Ondertussen zou Ooft op de radar staan bij divisieclubs, al weet hij daar zelf niets van. Of toch wel? ,,Hier en daar hoor ik soms wat, maar ik hou me er niet zo mee bezig. Komende zomer ga ik in elk geval nog geen stap maken. Eerst wil ik slagen bij SVL. Verder heb ik me nog geen doel gesteld, zolang ik maar kan genieten van voetbal.”