Ron pakt letterlijk en figuurlijk niet uit

Nieuwestek in de Eem (stek Eem-4)

Op 21 mei stonden we klaar om te vissen op onze vertrouwde stek, Eem-3. Echter, door een lokale viswedstrijd aan de overkant, moesten we uitwijken naar een nieuwe plek, ongeveer honderd meter verderop: Eem-4. Een prachtige plek die elke visser zou doen watertanden. Bekijk de foto’s en oordeel zelf!

Tegenvallend weer volgens het KNMI

Helaas, het KNMI zat er weer naast. In plaats van opklaringen en een doorkomend zonnetje, werden we geconfronteerd met kou, miezerige regen en veel nattigheid. Maar zelfs dat weerhield Jan niet om zijn nieuwe 11-meter hengel uit te proberen.

Aftrap van de wedstrijd

Terwijl Benno thuis alles al had voorbereid, begon Jan vast met vissen. Ron daarentegen liep verloren rond, zonder enige intentie om zijn hengel op te tuigen. Ondertussen meldde Benno zijn eerste vangst, en even later haakte ik mijn eerste platvis. Jan leek nog zoekende met zijn 11-meter hengel, en Ron? Die vertoonde geen interesse in vissen en tuigde zijn hengel niet op. De vangsten bleven schaars.

De balans opmaken

Tegen 12:00 uur was het tijd voor de eindafrekening. Ron, verkleumd van de kou, had niet gevist en kreeg nul punten. Benno bleef steken op twee baarsjes, Jan wist met zijn nieuwe hengel geen enkele vis te verschalken en belandde daarmee in het rijtje van blankers. Zelf had ik vijf platvisjes in mijn leefnet, waaronder een prachtige brasem. Een aanzienlijk gat was al geslagen na slechts één wedstrijd.

Volgende uitdagingen

Met nog twee wedstrijden te gaan, hopen we op beter weer en meer succes. De volgende ontmoetingen zijn gepland na 15 juni, op vrijdagavonden. Succes aan alle deelnemers!