Een trieste seizoenstart

Inleiding

De start van het seizoen is allesbehalve feestelijk verlopen voor onze visclub. De 55e wedstrijd aan de Eem in Baarn resulteerde in een teleurstellende prestatie, waardoor we nu op een pijnlijke 105 punten staan in de totale ranglijst van ons bijna 15-jarig bestaan.

Weersverwachting nekt ons

Het schitterende weer speelde een onverwachte rol in onze viswedstrijd. Op verzoek van Jan werd de wedstrijd ingekort tot 11:00 uur, maar dit bleek niet genoeg om onze geliefde stekken veilig te stellen. De vroege vogels hadden hun plaatsen al ingenomen, en we moesten het doen met wat overbleef.

Loting en voetbalpraat

Ron verzorgde zoals altijd de loting, die dit keer gunstig uitpakte voor Jan en Ron zelf. Ondanks het vroege verlies van goede visstekken, was er nog ruimte voor discussie over het aankomende voetbalkampioenschap. Benno verdedigde Ajax, Ron hoopte op AZ, Jan was overtuigd van Ajax’s succes, en ik droomde stilletjes van PSV.

PSV verrassing

Terwijl de wedstrijd begon aan de Eem in Baarn, waar we moesten uitwijken, werd duidelijk dat vangen niet gemakkelijk zou worden. Zelfs de grote viswedstrijd aan de overkant leverde weinig op. Het eerste half uur was ook voor ons een doffe ellende, maar PSV-fan als ik ben, bracht ik verrassend genoeg een brasem van 35 cm aan de haak.

De uitslag

Met slechts een kwartier op de klok eindigden we de wedstrijd. Ron, die zijn visjes slim verborgen hield, claimde zijn 7e overwinning. Jan werd tweede, maar ik kon trots zijn op het feit dat ik Benno achter me liet, die na een veelbelovende start troosteloos als laatste eindigde. De verschillen waren klein, maar de teleurstelling groot. Laten we deze wedstrijd maar snel vergeten!

Groetjes Gerard