Benno herrijst uit de verliezersschaduw

Inleiding

Na zeven jaar zonder een enkele overwinning, wist Benno eindelijk weer eens de smaak van winnen te proeven. Een opmerkelijke prestatie die het verloop van de viswedstrijd een bijzondere wending gaf.

Verzamelpunt

De tweede wedstrijd vond opnieuw plaats in de Eem-4 te Baarn. De oorspronkelijke tweede wedstrijd was geannuleerd door een vergeetachtige Ron en een afzeggende Jan. Op 3 september werd een nieuwe poging gewaagd, waarbij alle vier de deelnemers aanwezig waren.

Loting

De loting kreeg een ongebruikelijke twist, bedacht door Ron. Namen werden op de lootjes geschreven in plaats van nummers, met aanwijzingen zoals ‘rechts van Geer, links van Ben’, wat voor de nodige verwarring zorgde. Desondanks werden de posities als volgt bepaald: Jan op 1, Benno op 2, Ron op 3 en de verteller op 4.

De wedstrijd

De wedstrijd begon om 08:15, maar al snel nam het weer de hoofdrol over. Met een krachtige wind en stortregens werden de vissers op de proef gesteld. Ondanks het ‘hondenweer’ liet Ron zien dat zijn investeringen in nieuw materiaal vruchten afwierpen, met een vroege vangst van een aardig platje. Ook Benno en Jan deden het goed, terwijl de verteller worstelde zonder een enkele schub te vangen. De wedstrijd eindigde om 12:00, en hoewel de verteller de verliezer was, werd het feestelijk gevierd, zelfs in de stromende regen.

Meten

Na het meten van de vangsten kwam Benno als de terechte winnaar uit de bus, met 80 punten die zijn voorgaande 10 punten overtroffen. Ron behaalde verdienstelijk de tweede plaats met zijn nieuwe uitrusting, terwijl Jan de derde plek pakte. De verteller eindigde als laatste, en alleen een late vangst van 20 punten maakte het verlies enigszins draaglijk. De volgende wedstrijd staat gepland op 10 september, verzamelen om 7:30 bij de verteller.