Hoge verwachtingen op veel vis in de Eem-1

Voorbereiding en Aankomst

Voor de tweede wedstrijd verzamelden we ons om 7:15 bij Benno thuis, waar we na een gezellig bakje koffie vol enthousiasme vertrokken naar het visavontuur.

Bij aankomst bleek dat we niet de enigen waren met visplannen. Het terrein was moeilijk begaanbaar en vereiste klim- en klauterkunsten. De wedstrijd begon om 8:15, iets later dan gepland, maar de verwachtingen waren hoog, gezien eerdere successen op deze locatie.

Keuzes maken

Ron, altijd zonder aas, bedelde om maden, en Gerard, de gulle gever, deelde uit. Terwijl Ron zijn hengeltje klaarmaakte, twijfelde ik tussen de winckler-picker en de vaste hengel. Uiteindelijk koos ik voor de winckler-picker. Benno, altijd gespannen voor de wedstrijd, volgde mijn keuze.

Vangstverloop en Ongemakken

Om ons heen werd goed gevangen, maar wij leken door onze late start moeite te hebben. Gerard vergat zijn sigaretten in de auto en haalde deze alsnog, niet zonder een ongelukkige sprong en een snee in zijn been. Ook Ron had zijn moment toen hij onhandig over prikkeldraad klom.

Ondanks dat Ron op papier de minst ervaren visser was, ving hij verrassend snel. Tijdens de pauze trakteerde Benno op koek en frisdrank, terwijl Ron snel zijn visstoeltje verliet voor deze lekkernijen.

Tweede Deel en Teleurstellingen

Het tweede deel van de wedstrijd begon met Benno in de lead. Gerard, aanvankelijk veelbelovend, kreeg echter geen beten, terwijl Benno en Ron gestaag vingen. Gerard verloor een brasem en zijn tuig brak in de laatste minuut, wat tot teleurstelling leidde.

Resumé en Vooruitblik

Benno presteerde goed, maar de waarschuwing was er om scherp te blijven. Ron werd als voorspelbaar beschouwd, en Gerard werd getroost met het idee dat zelfs de beste weleens uitglijden. Jan was afwezig.

Volgende Wedstrijd

De volgende wedstrijd staat gepland op dinsdag 1 juni 1993 in de Heinoomsvaart te Wilnis om 18:00 uur, met loting op 1, 2, en 3. Gerard kijkt vooruit.