Grote Geer, flikt ‘t weer!

Inleiding:

Zondagmorgen, 7 uur, het officiële startsein voor de tweede viswedstrijd van de Club Van Vier (devvvvv) aan de Eem bij Soest. Echter, zoals gebruikelijk, liep niet alles volgens plan. Het lijkt een terugkerend fenomeen te zijn bij deze vissers.

Te laat komen blijft een traditie:

Bij de eerste wedstrijd was het Jan die te laat verscheen, maar deze keer nam Ron die twijfelachtige eer op zich. Om 06.10 lag hij nog te pitten, en na een snelle rit arriveerden ze om 07.54 op de vislocatie. De loting had al plaatsgevonden: Benno had al twee vissen toegewezen gekregen, terwijl Geer wederom op plek 4 zat.

Vroege actie van Benno:

Ron was nog niet helemaal wakker of Benno had alweer een vis aan de haak. Een teken voor een veelbelovende dag? Jan wist vandaag wel zijn platte te vangen, een resultaat waar hij trots op mocht zijn: een hele vis van 16.5 cm.

Steady vangsttempo:

Benno ving gestaag, alhoewel niet in een schokkend tempo. Ron daarentegen begon met schaamte en een beroerd gevoel, wat lang aanhield. De vangsten waren niet constant, soms snel achter elkaar en dan weer drie kwartier lang niets.

Resumerend zonder pauze:

Om het quotum te halen, werd besloten geen pauze te houden. Ondanks minder geblaat over het water dan de vorige keer, eindigde de wedstrijd in een anti-climax. Geen van hen slaagde erin een echte platte te vangen.

Eindresultaat en vooruitblik:

Ron voorspelde de uitslag, waarbij Benno als winnaar uit de bus kwam, Ron zelf als laatste eindigde, en Jan op de derde plaats. Grote Geer bleek weer de onbetwiste overwinnaar. De minst mooie plek werd verrassend een prooi voor Jan en Ron. Het voorjaarskampioenschap blijft in handen van G.G. sinds 1992. Hopelijk tot ziens in de tuin van Jan en Co. op 22 augustus a.s. voor de Joepdoeimazzeldag.