Gerard wint en is kampioen 1996

Inleiding:

Op een zonnige maandag, 2 september, werd aan De Eem bij Soest weer een viswedstrijd gehouden. Gerard, ook wel bekend als Grote Geer, blijkt wederom de onbetwiste kampioen, met zijn vijfde opeenvolgende overwinning. De strijd om de tweede plaats tussen Benno en Ron zorgde voor spanning op het water.

Eentonige overwinning:

Gerard heeft de blamage van zijn eerste wedstrijd achter zich gelaten en blijkt een maatje te groot voor de rest van de club. De strijd om de tweede plaats tussen Benno en Ron verliep gelijk opgaand, tot Benno drie kwartier voor het einde met een fraaie brasem alle onduidelijkheid wegnam. Jan, ogenschijnlijk kansloos, kon geen vuist maken.

Het verslag van ‘t Eempje

De traditionele wedstrijd in De Eem zal de boeken ingaan als een van de slechtste voor de club. Het gebrek aan motivatie is moeilijk te beoordelen, maar de spanning tussen Benno en Ron om de tweede plaats was voelbaar. Grote Geer, met een comfortabele voorsprong, kon ontspannen aan de wedstrijd beginnen.

Zitting aan de Eem

Bij aankomst bleken de beste plekken al bezet, waardoor er moest worden opgeschoven. De keuze van visstek werd strategisch bepaald door Jan, Benno, Ron en uiteraard Grote Geer.

Strakkere spelregels

Met strakkere handhaving van voerregels en aanvangstijden werd de wedstrijd officieel gestart. Het mooie weer en weinig wind creëerden de ideale omstandigheden, maar desondanks verliep de wedstrijd teleurstellend.

Ontknoping en spanning

Ondanks het gebrek aan spectaculaire vangsten, bleef de spanning hoog tussen Benno en Ron. Jan schakelde over naar de vaste hengel en scoorde enkele kleine visjes. Pas laat in de tweede helft ving Grote Geer een vis van formaat, terwijl Benno met een laatste troef, een platte van 41 cm, de tweede plaats opeiste ten koste van Ron.

Afsluiting en verrassingen

Bij Benno thuis, onder het genot van een biertje, werd de beker voor de vijfde keer aan Grote Geer uitgereikt. Verrassend werden er in de enveloppen stukjes van een “meier” gevonden, als grap bedoeld om samen te drinken. Ron, echter, liet de grap niet doorgaan en nam de stukken mee naar de clubkas.

Tot slot

De triomf van Grote Geer aan De Eem blijft indrukwekkend, terwijl de strijd om de tweede plaats voor de nodige verrassingen en spanning zorgde op deze zonnige septemberdag.