Eerste klap een daalder Waard

Inleiding

Het Onofficiële begin van de viswedstrijd. Zondagmorgen om 7 uur stond officieel de aftrap gepland voor de eerste viswedstrijd van de Club Van Vier, oftewel deVVVVV. Zoals verwacht verliep het tijdschema niet vlekkeloos.

Vertraagde start met Jan en Ron

Jan zou Ron oppikken om 6 uur, maar het werd uiteindelijk 6.30. Aan de waterkant aangekomen was het tijd voor het loten, optuigen, azen en vangen. Echter, 6.30 werd 6.45 en de officiële start was om 7.15 uur.

Loting met een knipoog

De loting volgde een bekend patroon: Ben (1) en Geer (4) zaten op kop, terwijl Jan (3) en Ron (2) er tussenin zaten. De lootjes waren creatief ontworpen door niemand minder dan Willie Wortel Wittebol.

Voortvarend begin met Benno en Gerard

Vlak voor de wedstrijd had Benno al een aanbeet, die niet meetelde. Maar kort na het officiële begin had Ben opnieuw beet, en deze keer telde het wel. Opmerkelijk genoeg had het weinig gescheeld of Ron was Visser van de Dag geworden, slechts 5 seconden maakten het verschil.

Optimale omstandigheden en anecdotes

Gelukkig zaten de weergoden mee, met gunstige wind en temperatuur. Eten, drinken, verhalen over vroeger, de geur van het water, een spatje regen, en natuurlijk de maden droegen allemaal bij aan de sfeer.

Conclusie:

Een veelbelovend begin hoewel de officiële starttijd niet gehaald werd, was het begin voortvarend met snelle aanbeten en een gezellige sfeer aan de Eem bij Soest.