Benno’s fiasco op de Eem bij Soest

Inleiding

De Aankondiging van Individuele Competitie
In een idyllische setting aan De Eem bij Soest speelde zich afgelopen zaterdag een opmerkelijk visverhaal af. De dag begon met een aankondiging van Gerard, die volgend jaar de uitdaging aangaat om in zijn eentje de concurrentie van Ron, Ben, en Jan te verslaan. De spanning was voelbaar, en de competitie belooft volgend jaar intensiever te worden.

Chaos bij vertrek, een gemiste visser en nerveuze mannen

Het vertrek verliep chaotisch. Jan en Ron, in de veronderstelling eerst bij visser Gerard langs te gaan, ontdekten tot hun verbazing dat hij al vertrokken was. De mannen, bloednerveus, snelden door naar Benno’s plek, waar de visuitrusting werd overgeladen. De competitieve sfeer zat er meteen in.

De wedstrijd, Ron’s slimme start en teleurstellingen

Ron, de snelste met optuigen, maakte een valse start en verdiende de titel “Visser van de Dag” door als eerste een vis te vangen. De wedstrijd verliep wisselend voor de drie vissers. Ron ving voor de pauze, Jan verdeelde zijn vangst gelijkmatig over de ochtend, terwijl Benno, tegen zijn gewoonte in, Gerard niet kon bijbenen met slechts 11 zandwippers.

Resumerend

In de nabeschouwing bleek Benno de grote verliezer. Zijn thuiswater leverde niet het gewenste resultaat op, waardoor Gerard waarschijnlijk opnieuw de beker wint. Ron en Jan laten hun ongenoegen blijken en wijzen Benno op zijn zwakke prestaties dit jaar.

Afsluiting: vooruitblik op de volgende wedstrijd

Het verslag eindigt met een vooruitblik op de volgende wedstrijd in twee bootjes. De mannen moeten mooi weer plannen, en een telefoontje van Gerard bevestigt dat de wedstrijd plaatsvindt op zondag 27 augustus, als het weer het toelaat.