Benno triomfeert opnieuw in de openingswedstrijd

Inleiding:

Vroeg uit de veren en een bak koffie later waren we al bij De Eem in Soest voor de eerste wedstrijd. Jan en Ron waren er als eersten, klaar voor een dagje vissen.

Vroege start:

Om 06:15 uur begonnen we op de kopplaatsen met Benno en Ron. Echter, Benno ontdekte dat hij zijn leefnet en schepnet vergeten was. Gelukkig had Ron een oplossing met het schepnet van zijn zoon Billy. De wedstrijd begon goed, met Ron als eerste die een visje ving en Benno die al snel een echte maatvis aan de haak sloeg.

Pauze en strategie:

Na een pauze om 08:00 uur, waarin Benno zijn reserve schepnet ophaalde bij Ron, werd het spannend. Ron bleef vangen, Benno schakelde over naar de vaste hengel en ving flinke vissen. Jan sukkelde wat, en mijn vangsten stagneerden na een sterke start.

Spannende wending:

Halverwege het tweede deel van de wedstrijd gebeurde er iets opmerkelijks. Benno verloor bijna een grote brasem, maar met een adembenemende wending haalde hij hem toch binnen. De vraag was nu: wie zou de wedstrijd winnen, Benno of Ron?

Winnaar en teleurstelling:

Ondanks een sterke strijd en een close finish, won Benno de wedstrijd met slechts één punt verschil. Jan eindigde op een teleurstellende derde plaats. Een samenvatting van de prestaties en adviezen voor de deelnemers volgt.

Adviezen voor de deelnemers:

Jan wordt aangemoedigd om advies in te winnen en zijn prestaties te verbeteren. Ron, het eeuwige talent, wordt aangemoedigd om zijn goede voorbereiding voort te zetten en te zien hoe hij onder druk presteert. Benno wordt gefeliciteerd met zijn traditionele winst, maar aangemoedigd om op dit succes voort te bouwen voor het kampioenschap.

Persoonlijke reflectie:

Gerard, de schrijver, is over het algemeen tevreden met zijn prestaties, hoewel zijn vangsten na de pauze stagneren. Hij benadrukt dat de competitie nu ongemeen spannend is.

Statistieken en vergelijking:

Opmerkelijk is de gemiddelde vangst van 95 punten, de beste openingswedstrijd ooit. Een vergelijking met voorgaande jaren en een opmerking over de competitie die nu intensiever is dan ooit.

Afsluiting en vooruitblik:

De volgende wedstrijd staat gepland, en we kijken uit naar een vervolg aan de Eem op zondag 14 juni 1998, gevolgd door een gezellige barbecue bij Jan en Carolien van Doesburg.