Benno de pechvogel van deze wedstrijd

Inleiding

De drieman formatie. Op een zonnige dag ontbrak Ron door ziekte, waardoor we slechts met z’n drieën aan de waterkant stonden. De afwezigheid van Ron betekende een onverwachte kopplaats voor Benno, maar de dag nam al snel een verrassende wending.

Benno’s strubbelingen en Jan’s ongeduld

In het begin verliep alles volgens plan. Benno, Jan en ik arriveerden op tijd voor de viswedstrijd. Echter, Benno worstelde met zijn wonderhengel, terwijl Jan ongeduldig riep: “Kunnen we beginnen?”. Zelf testte ik mijn nieuwe elfmeter lange hengel, een keuze die niet ideaal was gezien de harde wind.

Het tij keert

Tijdens de wedstrijd ontstonden complicaties. Benno bleek zijn super elastische hengeltop te hebben verspeeld na een ongelukkige “vast-loper”. Mijn vangst liep voorspoedig, maar Benno en Jan hadden moeite vis te vinden. Het tij keerde echter niet in hun voordeel voor de pauze.

Na de pauze, een onverwachte wending

Na de pauze vervolgde de wedstrijd, maar Benno liep verder achterop. Zijn gedachten leken elders, en zijn vangst bleef teleurstellend. Zelf probeerde ik de picker uit, wat tot mijn verbazing goed uitpakte. Jan viste geruisloos en wist uiteindelijk maar drie vissen te vangen.

De beslissende fout, einde wedstrijd

Met een aanzienlijke voorsprong rook ik de overwinning. Echter, mijn haast leidde tot een cruciale fout. Met een snerpend geluid lanceerde ik mijn voerkorf bijna naar de overkant. De wedstrijd eindigde om tien uur, en de schade kon worden opgemeten.

Benno’s teleurstelling

Benno kon het gat met mij niet meer dichten. Teleurgesteld en boos verliet hij het schavot, beseffend dat de komende wedstrijden een onmogelijke opgave zouden worden. Ron kreeg geen punten vanwege de slechte vangst, en de volgende wedstrijd staat gepland op 21 augustus om 18:00 uur, locatie nog onbekend.