Afscheid van 1994 met Gerard als kampioen

Inleiding

Late Berichten en Tegenslagen
Het verhaal begint met een joviale groet – “Howdy boys” – en een bekentenis van de schrijver dat het verslag wat laat is, maar beter laat dan nooit. De hoofdrolspelers worden snel geïntroduceerd: Gerard, de grote winnaar; Benno, de grote verliezer; Ron, de grote tegenvaller; en Jan, de grote come-backer.

Het weer en persoonlijke tegenslagen

De auteur verontschuldigt zich voor de vertraging en onthult dat het weer de schuldige was. Echter, persoonlijke tegenslagen gooiden ook roet in het eten, met Jolanda’s vader die een herseninfarct had, wat leidde tot regelmatige reizen en zorgen. Ondanks de moeilijkheden gaat het redelijk met hem, maar hij blijft verlamd aan zijn linkerkant.

Amandelen en verwachtingen

In 1995 worden ook Jolanda’s amandelen ‘opgegeten’, een pijnlijk proces dat veel tijd vergde. Nu, na veel omzwervingen, presenteert de schrijver het langverwachte verslag.

Verslag van het visseizoen 1994: oproepen en beloften

Het verslag zelf bevat korte boodschappen gericht aan de mede-vissers. Jan wordt opgeroepen om weer mee te doen, terwijl Gerard wordt herinnerd aan zijn vangstprestaties in ’95. Er wordt beloofd scherper te vissen, met een streven naar de eerste plaats. Benno wordt gemaand om normaal te doen en vissen op minstens twee manieren uit het water te slaan.

Toekomstige plannen en overpeinzingen

Plannen voor het nieuwe visseizoen worden gesmeed, waaronder het vervissen van de eerste wedstrijd in goed water en het kiezen voor kwaliteit boven kwantiteit. De schrijver worstelt met punt ‘m’, onthult niet alles om een “erkend mannenblad” te vermijden, en eindigt met een hoop dat ondanks zijn persoonlijke mening, de lezers plezier zullen beleven aan het verslag.

Afscheid en groeten

Het verslag sluit af met afscheidswoorden, hartelijke groeten aan geliefden van de vissers, en vooruitblikken naar toekomstige viswedstrijden.