Drama, spanning, ongeloof, opluchting en gerechtigheid

Eem-1

zo 17-sep-1995

WindSnelh.CelsiusZonWolkenNeerslag
OZO2,6 m/s20,5 °C3,2 uurBewolkt0 uur

5e Wedstrijd

Het verhaal:
Howdy Boys! Ik kan het niet laten maar: “WAT EEN WEDSTRIJD HÉ?”
De laatste zat vol met drama, spanning, hoop, ongeloof, opluchting en gerechtigheid. Kortom het leek wel GTST, OnM, TBATB, ATWT en SB!


Nu hoor ik jullie gelijk weer denken:’GTSTOnMTBATATWTSB!!!’. Jaaaa, hier bedoel ik mee: Goede Tijden, Slechte Tijden, Onderweg naar Morgen, The Bold And The Beautiful, As The World Turns and Santa Barbara, kortom een hoop gezeik langs de waterkant. (0 ja, die tennis partij heb ik verloren hoor!) Ik zal nu de gebeurtenissen van deze gedenkwaardige zondag opschilderen voor jullie (en ook evt. voor de Grote Evert Aalten (koblijntje hé?)


07:00 uur verzamelen bij Ben. Dit lukte iedereen minus Ron. Maar ja, 1 week voor de tijd die zorgt dat de tijd terug gaat naar de wintertijd, wie raakt dan niet in de war van de tijd. Maar ja, 3 minuten is eigenlijk ook niet veel. Na twee tellen zitten besloten we maar om snel naar het water te gaan. Dit was een goed idee. Op 1′ zat reeds een wous. 

Na nog even wat gekissebis tussen ondergetekende en de wedstrijdleider over wie nou’ 1 of 4 is, werden de plaatsen bevolkt. Jan op kop (nou ja, ‘op kop?) Benno op ‘2’. GG op ‘3’ en de Attacker op ‘4’. Door deze loting zijn we uitgekomen op 3 kopplaatsen voor Benno en Gerard en 2 kopplaatsen voor Jan en Ron (Zou het in die 3 letters zitten, dat je maar 2 keer op kop mag?)

De drama opluchting en gerechtigheid
Visser van de dag werd? Het gaat in ieder geval tussen Geer en Benno. Maar wat maakt iemand nou, tot visser van de dag. In mijn optiek: Visser van de dag, is diegene die zijn of haar vis als eerste in zijn of haar hand heeft (Bij het missen van dit hulpstuk telt de vaste bodem waarop wij leven ook als criterium). Dus we kunnen kort zijn: Visser van de dag is Benno! (Geer, gun ons ook wat!) Gerard had eerder beet,


Benno had zijn visje als eerste in zijn hand, terwijl Geer hem nog had kunnen verspelen. Ik hoop Gerard dat je hier begrip voorop kunt brengen, want het is natuurlijk een prachtige titel die ieder wedstrijd weer te verdienen valt. By the way: Gerard is 3 x Visser van de dag geworden, Benno zoals gezegd 1 x en Ron eigenlijk maar een keer (Lees verslag 3 nog maar eens door!).


Deze laatste wedstrijd werd zoals bijna alle wedstrijden van dit seizoen, ook een memorabele. Jan op, 1′. Al zijn schroom afgooiend, heeft hij consequent mooie vissen gevangen. Het waren er maar 9, maar wel 8 mooie. Hij verdubbelde zijn seizoentotaal ruim, en werd toch nog enigszins tevreden vierde. Laat deze laatste wedstrijd jou hoop geven knul! Dan ga ik nu een menage a deux beschrijven.


Wat, een ménaaasje-a-deu ? Ja, precies een een-tweetje! Omdat we Jan als eerste hadden gemeten, kon hij zijn vissen ook voor andere doeleinden gaan gebruiken. Dit hele jaar heeft niemand daar nog gebruik van gemaakt, maar Jan wilde het gevecht om de tweede plaats toch nog spannend maken (want hij wist, wat Benno had.) Één platte van 30 punten (die bij Jan nog iets kleiner was) schonk Jan aan Ben.


Dus aangekomen op plek twee bleek dat Benno goed had gevangen. In ieder geval 1 platte en toch nog 9 mooie vissen en 9 moddernaaiers. Dit alles goed voor 91 punten. Bij deze uitslag moest Ron bijna braak-kotsen. Want de attacker van deze dag, heeft verschrikkelijk zitten te klooien. Dit was met afstand zijn slechtste wedstrijd. (a)qua water-uren. Ik had namelijk meer kapotte spullen (dobbers, tuig en haakjes) dan dat mij lief was.


Voor mijn gevoel verdiende ik die zeer beGEERde tweede plek ook niet. Met zoveel ondeskundigheid mag je ook geen vieze kampioen worden, en gelukkig dat werd ik ook niet. Ik werd namelijk met mijn 71 punten (Dank je Geer, voor je oplettendheid!) Gedeeld vieze-kampioen! Hé? Ben had nu 20 punten meer, en hij stond er nog 10 voor! Hoe kan dan Ron, Benno hebben ingehaald?


Simpel boys, die goede oude Jan had Ben toch geholpen! Nu snappen jullie die menage a deux. Jan had een prachtige platte van 30 punten aan Benno gegeven. Bij het tellen van de vis bij Benno, verklapte Jan en Ben zichzelf. Tuurlijk, we konden niets bewijzen, maar kinderachtig gegiechel was ook niet normaal. Nadat alle punten waren geteld (bij Geer waren we bijna een uur verder), kwam de oerang-oetan uit de mouw.

Jan bekende schuld (Benno dus maar 61 punten), en Ron 71. Ik stond er 10 achter, en ik haalde er tien in. Kortom, ex-aequo. Heb ik teveel gezegd in mijn openingszin? Na dit te hebben getypt nog het volgende: ondanks dat ik dronken was heb ik toch nog verloren met tennissen. Onbegrijpelijk maar waar. Ik was er gelijk 1 week ziek van! Jullie zien, een grote bek is de slechtste voorbereiding die je kunt hebben. Irene, fijne vakantie gewenst van de boys! Op het laatste blad zien jullie ook nog alle totalen.


Resumerend:

Benno: Jij verdiende de tweede plek ook niet alleen. Je hebt niet goed gevist dit jaar. Je kunt beter (…) Laten wij (JaRoBe) het volgend jaar Ge echt moeilijk maken.
Gerard: Proficiat knul. Heb medelijden. Dit kan ik eigenlijk het hele jaar laten staan. Er moet een hoop gebeuren wil dit snel veranderen. Okee, genoeg geslijmd het hele jaar door.

Ik heb die zin steeds laten staan om jouw te doen geloven dat je inderdaad goed bent, waardoor je misschien wat minder scherp zou worden. Dat bleek dit jaar tevergeefs te zijn. Gerard knul, jij bent dit jaar weer super geweest, en daardoor blijf je de hele winter: S U P E R G E E E E E E E E E E E E E E E E E E E E E E E E EER!!

Ronny: De eerste wedstrijd is je weer opgebroken. Vorig jaar ook al (toen stond je na de eerste 103 op Geer en 146 punten op Benno achter), en nu stond ik er al weer 63 achter. Dus volgend jaar, “een goed begin is het halve werk”!
Jan: Volgend jaar beter knul! Je kunt het! Je moet het! Je doet het! (Ik lieg het!) Je wilt het! Dus, kop op, bereid je goed voor volgend jaar. Zorg dat alles uit de knoop is. En laten wij van de C.V.V. hopen, dat je ons volgend jaar positief verrast.

Het was mij weer een genoegen (en een eer) om dit voor jullie te mogen fabri-maken. Ik moet nog meer kunnen met deze tekstverwerker, maar dat komt met de tijd (hoop ik.) Op het laatste blad probeer ik het hele jaar nog samen te vatten.

Heren, ik zal jullie ruiken en tot ziens

RAM.


Uitslagen Tabel

Wedstrijd uitslag.
NaamAantalGramPuntenTot.GrTot.Pnt
20402518614999648
925631124248210
501145715414265
18959616368265