Hoge verwachtingen liepen uit op een teleurstellend resultaat

Na talloze verschuivingen vond de laatste viswedstrijd plaats bij de sluizen van Amerongen. De spanning was voelbaar met Benno en Gerard als potentiële winnaars, terwijl Ron een theoretische kans behield, ondanks zijn 5 punten achterstand.

Reis, Een zenuwslopende rit naar de waterkant

Benno, mijn reisgenoot, meldde zich vroeg met zenuwen in zijn buik. De sfeer tussen ons was gespannen. Bij aankomst om 7:32 waren Jan en ik al ter plaatse, terwijl Ron pas om 8 uur verscheen na een tumultueuze ochtend vol verwensingen.

Loten, alternatieve loting door Ron’s verlate aankomst

Vanwege Ron’s vertraging, hebben Benno en ik alternatieve loten gemaakt. Ron lootte nummer 1, maar zijn hengel brak vóór de start. Gelukkig bood Grote Geer een reservehengel aan, maar Ron behaalde uiteindelijk nul vangst. Jan, met weinig kans op winst, deed zijn sportieve plicht en eindigde met de 4e prijs.

Wedstrijd, een teleurstellend gevecht van leven op dood

Ondanks het perfecte weer verliep de wedstrijd niet zoals gehoopt. Ron’s gebroken hengel zette de toon, en Jan en Ron vingen beiden geen vis. Grote Geer begon somber en eindigde zonder enige vangst. Benno, met twee vissen, bleef uiteindelijk als enige over.

Klassering en feiten, Benno als terechte kampioen

Benno werd met 25 punten de kampioen, terwijl Gerard met 23 punten op de tweede plaats eindigde. Ron behaalde 19 punten en Jan eindigde met 11 punten. Opmerkelijk was Benno’s geluk met loten, wat zijn vijf kopplaatsen benadrukte. Jan daarentegen lootte slechts één keer een kopplaats en eindigde als laatste.

Sommerend

Benno toonde consistentie en geluk met loten, versloeg iedereen en won waar Grote Geer verloor. Ondanks wat pech met vissen, is Benno een waardige winnaar van het seizoen.