Hoge verwachtingen liepen uit op een teleurstellend resultaat

Wedstrijd verslag van 12 oktober 1991

Samenvatting: Het verslag beschrijft de laatste viswedstrijd van het seizoen, die plaatsvond bij de sluizen van Amerongen. De visdag werd twee keer uitgesteld en uiteindelijk gevist op 12 oktober. Voorafgaand aan de wedstrijd waren er drie potentiële winnaars: Benno, Gerard en Ron. De reis naar de locatie verliep gespannen, met Ron die te laat aankwam en zijn hengel brak. De loting vond plaats zonder Ron, en de wedstrijd begon onder goede weersomstandigheden.

Tijdens de wedstrijd had Ron pech met zijn hengel en wist uiteindelijk geen vis te vangen. Jan deed zijn sportieve plicht, hoewel hij al vroeg aangaf dat hij om 12:00 uur moest vertrekken. Ook Jan ving geen vis en eindigde op de vierde plaats. De spanning lag tussen Gerard en Benno. Grote Geer had moeite met vangen, terwijl Benno al twee vissen had gevangen. Uiteindelijk werd Benno kampioen, en Gerard eindigde als tweede.

Het verslag bevat ook een overzicht van de punten, gewichten en lotingen gedurende het seizoen. Opvallend is dat Benno vaak kopplaatsen lootte en toch goed presteerde. De conclusie is dat Benno een verdienstelijke winnaar is, met een combinatie van gevaarlijk vissen, geluk met loten en een goede prestatie in ‘T Goy, waar Grote Geer verloor.

Uitslag : 1991-10-12