De kickoff in nat en ijskoud weer

Vecht-1
Oostwaard Maarssen

za 20-apr-1991

WindSnelh.CelsiusZonWolkenNeerslag
N2,6 m/s7,9 °C10,2 uurHelder0 uur

1e Wedstrijd

De kickoff zit er al weer op en wat voor één. Zeer vroeg op, wind; regen; hagel; zware sneeuwval en een zeer slechte vangst. Maar goed het hoort er allemaal bij zullen we maar zeggen. We zijn via een paar omwegen uiteindelijk neergedaald tussen Oud-Zuilen en Maarssen langs de vecht. Aanvankelijk zag het water r redelijk goed bevisbaar uit. En er was een brede strook zodat het parkeren ook geen probleem was. Maar schijn bedriegt, zo ook hier.

Loten

Ron die volgens afspraak de loten zou verzorgen liet het hier totaal afweten. Dan maar iets improviseren. Na de loting die gezien voorgaande wedstrijden meestal gunstig uitvielen voor Gerard en Benno bleek ook nu weer gelukkig, namelijk nummer 1 voor Benno en nummer 4 voor Gerard twee kopplaatsen dus. Jan lootte nummer 3. Blijft nummer 2 voor Ron over. De kaarten leken geschut en Benno en Gerard begonnen als favoriet aan de wedstrijd gezien hun gelukkige loting. 

Voorbereiding

Jan begon met een 8 meter nieuwe hengel aan de wedstrijd. Echter was hij z’n leefnet en aas (made) vergeten zeker nog niet wakker. Ron was goed op deze wedstrijd voorbereid en had veel geld gestoken in z’n voer. Benno liet zoals altijd weinig los over zijn voorbereiding en deed erg geheimzinnig. Gerard begon glimlachend en vol vertrouwen aan de wedstrijd.

Wedstrijd:

Toen iedereen geaasd en gepeild had, zakte het enthousiasme al snel. Met name Gerard begon het water al snel te wantrouwen gelet op de diepte aldaar. Er stond maar 80 cm water. Dit kan een teken aan de wand zijn. Zijn wantrouwen werd nog sterker toen na 15 minuten nog door niemand een schub gevangen was. Een voorstel van mij om te verkassen werd unaniem van de hand gewezen!

Na ruim een uur vissen was nog steeds geen vis gevangen en de stemming werd al grimmiger. Tot overmaat van ramp begon het ook nog eens te zwaar te sneeuwen. Dan maar een koffie pauze inlassen. Tijdens de koffie werd Gerard als hoofdoorzaak aangewezen van het slechte viswater. Maar goed, vol goede moed werd de wedstrijd hervat maar veel beter ging het niet Ron die zich blijkbaar zat te vervelen liep maar heen en weer.

Maar eindelijk was het dan toch zover Benno ving een vis! Luidt gejuich was in verre omtrek te horen. En toen was het weer een hele tijd stil. Toevallig was Ron net getuigen hoe Gerard een vis ving terwijl Ron voor de zoveelste keer kwam buurten puur uit verveling en een praatje stond te maken over de RED’S (FC-Utrecht.) Veel is er die dag niet meer gevangen.
Het was een ieder wel duidelijk dat wie een brasem zou vangen de winnaar van de wedstrijd zou zijn maar helaas… Om 12 uur eindigde we de wedstrijd en was het wegen geblazen..

Wegen:

Benno had na 4 uur vissen er 2 gevangen te samen 130 gram hij had het dus zeer goed gedaan. Ron had niets gevangen. Die konden we dus overslaan 0 gram.
Jan die het laatste half uurtje opmerkelijk stil geworden was, stond breed en glimlachend op van zijn visstek, niemand had hem een vis zien vangen. Er werd ook vanuit gegaan dat ook hij niets gevangen had. Vol ongeloof stond op het gezicht van Ron dan ook toen hij constateerde dat Jan wel degelijk een vis gevangen had!! Gerard de gedoodverfde favoriet liet het goed afweten met 1 vis van 120 gram weliswaar kwam hij 10 gram de kort om naast Benno te komen en werd dus 2e.

Resumerend:

Benno: heeft de eerste visdag gewonnen en heeft zijn reputatie waar gemaakt proficiat Benno!
Ron: Dit moeilijke water is niet geschikt voor Ron die liever met snik heet weer op een stilstaande plas vist. Ron kop op jouw tijd komt nog!
Jan: die toch iets teleurstelde, gezien zijn eerdere resultaten op een dergelijk water. Maar goed misschien de volgende wedstrijd beter op de Linge.
Gerard: De grote verliezer ondanks zijn 2e plaats deel ik mezelf toe met 1 vis is dit zwaar onder de maat.

De volgende wedstrijd is gepland op 18 mei a.s aan de Linge in Geldermalsen verzamelen bij Jan 07:30
Opmerking: 11 en 25 mei is Jan afwezig zodat 18 mei vastgesteld is. Graag verneem ik op tijd wie niet op deze datum aanwezig kan zijn.

Tot ziens Gerard

Uitslagen Tabel

Wedstrijd uitslag.
NaamAantalGramPuntenTot.GrTot.Pnt
213041304
112031203
1602602
00101