Verrassende wending bij Cultuurplasje

Inleiding

Na maanden van planning voor het Merwedekanaal, kwam tijdens een barbecue het voorstel om de viswedstrijd te verplaatsen naar het Cultuurplasje bij Soest. Benno’s vrouw Irene ging op vakantie, en de heren besloten unaniem de wedstrijd een week later op deze op het eerste gezicht ongeschikte locatie te houden.

Het Cultuurplasje twijfels en enthousiasme

Mijn twijfels over de geschiktheid van het vijvertje werden weggewuifd, aangezien de heren vastbesloten waren om hun geluk te beproeven. Ondanks mijn protesten waren ze enthousiast over wat leek op een eendenvijvertje.

De wedstrijd, regen, teleurstelling en verrassingen

Met tegenzin arriveerde ik bij het plasje. De loting resulteerde in beperkte ruimte, en Benno moest zelfs aan de rand van de vijver plaatsnemen. De vangst begon met verrassingen: Jan, Ron, en ikzelf deden het beter dan verwacht. Echter, de regen zorgde voor een plotse stilte in de vangsten.

Pauze en de dochters van benno brengen verfrissing

Na een pauze bleef Ron de vis vangen, terwijl Benno overschakelde naar zijn picker. De dochters van Benno brachten een welkome onderbreking met een biertje. Ron leek de overwinning binnen handbereik te hebben, maar de strijd was nog niet gestreden.

Resultaten teleurstelling en verrassing

Bij het meten van de vangsten bleek Ron de meeste vis te hebben, maar mijn grotere vissen leverden uiteindelijk meer punten op. Teleurstellend voor Ron, maar een verrassing voor mij en de anderen.

Resumerend

Teleurstelling en leermomenten gaf inzicht in de prestaties van elke deelnemer. Jan had een goede plek, Ron bleef geconcentreerd, Benno miste inzicht, en ondanks mijn protesten, wist ik mijn reputatie waar te maken.

Conclusie: Een les voor de heren

Hopelijk hebben de heren nu ingezien dat een klein vijvertje niet voor schokkende vangsten zorgt. De volgende keer gaan we voor een echt water, met een nog vast te stellen datum in half september.