Spannende strijd tussen Ron en Benno, teleurstelling voor Jan

Inleiding

Beste visvrienden, afgelopen weekend stond een veelbelovende viswedstrijd op het programma op de vertrouwde stek de Bosdijk. Met een comfortabele voorsprong op Benno vertrok ik vol vertrouwen naar dit bekende water. Echter, de dag nam een onverwachte wending met Ron en Benno die erg close eindigden, terwijl Jan juist teleurstelde.

Loten, een ludieke wending

Het loten van de visplekken is bij onze club altijd een spannend moment. Jan en Ron hebben echter vaak pech, en daarom had Ron al ludiek de namen op de loten gezet. Ironisch genoeg trok Benno de rechter en ikzelf de linker kopplaats. De loting verliep als volgt: Gerard, Ron, Jan, Benno.

De wedstrijd vastestok en competitieve geesten

Het was duidelijk dat de ‘vastestok’ de favoriete hengelkeuze was, en iedereen mikte op aantallen. In het begin vingen we allemaal vis, zij het wat aan de kleine kant. Gaandeweg begon ik echter het gevoel te krijgen dat ik achterbleef. Tijd voor een ander plan, maar welk? De competitie werd extra spannend toen Benno een prachtige zeelt ving, ondanks zijn lichte uitrusting.

Pauze met traditionele gesprekken

De pauze bracht weinig nieuws met dezelfde gesprekken als altijd. De spanning steeg, en ik voelde de druk om mijn achterstand goed te maken.

Het vervolg: een laatste poging

Na de pauze besloot ik risico te nemen en te gokken op een grote platte om mijn achterstand goed te maken. Helaas liet de vis zich niet makkelijk vangen. Met nog een halfuur op de klok voelde ik plotseling mijn dobber bewegen. Een zware brasem bleek mijn geluk te zijn, en met nog twee platjes erbij was mijn overwinning een feit. Benno viel stil, en mijn vangst was genoeg om de wedstrijd te winnen.

Afsluiting: traditioneel biertje en vooruitblik

Na de wedstrijd genoten we traditiegetrouw van een biertje en keerden huiswaarts. Voor een gedetailleerd overzicht zie de uitslagen hieronder. Volgende week staat de laatste wedstrijd op de Lek op het programma. Bedankt, heren, en tot volgende week. Gerard.