Een race tegen de zonsondergang

Inleiding:

Op 29 juli 1992 vond een viswedstrijd plaats aan de Bosdijk, oorspronkelijk gepland aan de drukke Heinoomsvaart. De vakantieperiode bracht plezierboten op het water, waardoor een last-minute verplaatsing noodzakelijk was. De deelnemers, Benno, Gerard, Ron, en Jan, stonden voor een uitdaging.

Vertraging door Jan’s afwezigheid:

Ondanks de vakantie was Jan niet op tijd aanwezig, wat leidde tot een half uur inkorting van de wedstrijd. De vertraging veroorzaakte onzekerheid, vooral gezien de afnemende daglichturen. Ron was ruim op tijd, terwijl Gerard, geluk hebbend met vakantie, zich grondig voorbereidde en later zijn vruchten zou afwerpen.

Snel handelen aan de Bosdijk:

Bij aankomst bij de Bosdijk werden de hengels snel gereedgemaakt om verloren tijd in te halen. Het weer was ideaal met een stralende zon, en dit bleek later cruciaal voor een aangename vangst.

Ron’s specialiteit en Jan’s tegenslag:

Ron, bekend om zijn expertise in aantallen, begon direct te slepen. Jan daarentegen worstelde met zijn tuig, wat kostbare tijd kostte. Gerard, veelzijdig in zowel aantallen als gewichten, lachte terwijl hij vissen van diverse groottes aan de haak sloeg.

Beslissende momenten:

De uitslag toonde Gerard als bijna onverslaanbaar, terwijl Ron en Benno een nek-aan-nek strijd leverden voor de tweede en derde plaats. Op de Linge zouden ze alles uit de kast moeten halen om hun posities te bepalen. Voor Jan leek een vierde plaats onvermijdelijk.

Conclusie:

De viswedstrijd aan de Bosdijk kenmerkte zich door onverwachte wendingen door Jan’s verlate aankomst en de strijd tegen de ondergaande zon. Gerard’s voorbereiding en Ron’s specialiteit brachten opwindende momenten in deze vakantiecompetitie.