Benno slaat opnieuw toe

Eem-1
Verlengde hooiweg

za 21-mei-1994

WindSnelh.CelsiusZonWolkenNeerslag
ZO3,6 m/s17,6 °C2,2 uurVrijwel geheel bewolkt4,4 uur

2e Wedstrijd

Afgesproken bij Benno om 07.15.Dit hield in dat Ron om 06.00 uur eruit moest. Uiterlijk om kwart voor zeven bij Gerard zijn,en dan samen op weg naar Soest. Dit alles lukte perfect. De deur bij Ben stond reeds open en dat hield in dat we niet hardop mochten spreken. We hebben toen alleen maar geloot (Ronny Gerard-Benno) en zijn op pad gegaan naar de “ARENA”. Na veel (ik overdrijf graag)

omzwervingen kwamen we ook daadwerkelijk aan. De auto’s waren gelijk rijp voor een goede wasbeurt, daar de weg niet geheel was neergelegd met asfalt. De Verlengde Hooiweg heeft wel meer slachtoffers gemaakt.
Gelukkig er stond één auto. En nog meer geluk, er was ook maar één inzittende mee gekomen. In die auto. Het was een WOUS zei Gerard (…).later bleek het een visser te zijn, die ons zou kunnen vertegenwoordigen op een belangrijk evenement, daar hij in zijn eentje meer ving als dat wij met z’n drieën deden.

Lekker puh Gerard! Ronny had aas nodig van Gerard. Omdat mijn aas het prima naar zijn zin had in de schuur van de vice-kampioen. Dit keer had Gerard prachtige maden bij zich. Als je ze lekker in de zon zette, bewogen ze als hitsige konijnen die één jaar lang niet van bil waren geweest. Kortom goede maden. We besloten om niet ver te gaan en we zijn gelijk gaan zitten waar de auto’s stopten.

Gerard begon met opmerkingen die moeten gezien worden in verband met een dreigende klap in de nek. Vandaar deze regel in het verslag. Wat zei hij dan hoor ik jullie denken? Voertje is zuur, slechtste plek en geen ruimte voor uitleggen WincklerPicker. AI deze teksten waren gebaseerd op angst!!

De wedstrijd:

De wedstrijd werd een goede wedstrijd. Geen super wedstrijd, maar een gedegen wedstrijd (ik heb nu een prijs gewonnen voor het noemen van vijf maal het woord wedstrijd (oeps zes keer!) Na 17 minuten was het Ron die visser van de dag werd (eerste keer was het Benno) Het bleek om een vis te gaan, die hem 2 punten opleverde. Zeven minuten later was het Gerard die zijn eerste te pakken had. Ik weet niet meer precies welke vis het was, maar vlak erna had hij zijn eerste platje. AI deze vissen werden gevangen door de vastehengel. Benno was als enige begonnen met zijn Winckler-Picker. Zou dit de verkeerde keus zijn geweest?

Spannend hé. Nee hoor. Het werd een partij die zich ontwikkelde nek aan nek. Tussen wie???? Benno, de toch al verrassende aanvoerder van de ranglijst en Gerard de gedoodverfde kampioen. Ronny deed op de achtergrond ook goede zaken. Voornamelijk voor zichzelf hoor, maar hij was zeer tevreden met zijn eigen prestaties. Wat natuurlijk ook belangrijk is.

Hoe ging het tussen de twee matadoren 7 Aanvankelijk was het steeds Gerard die een paar visjes meer had. Zo leek het ten minste, totdat Benno alleen maar platten ging vangen. Tot de pauze had Benno toch een voorsprong opgebouwd. Niet veel maar een voorsprong is in ieder geval geen achtersprong (geintje, haha).Na het gebruikelijke gezwam in de pauze (voetbal, seks en opscheppen) werd de wedstrijd nog spannender.

Gerard had meer op het droge getrokken na de pauze dan Benno. Dit werd gerealiseerd door zijn W.P. De wedstrijd werd echter in het laatste kwartier beslist. Op dat moment ving Benno een 25-punter, en vlak daarna brak Gerard zijn lijn. Einde wedstrijd (ik blijf het doen hé?) Voor Gerard en Benno die tevreden kon zijn. Gerard wist dat hij één visje tekort was gekomen. Dit bewijst dat hij scherp was.

Benno wist het nog niet zeker, maar wist één ding wel zeker. Als hij had verloren, dan was het niet veel. En zo bleek het ook. Sterker nog hij had iets gewonnen. Dan nu de conclusies.

Resumerend:

Benno: Hij flikt het weer. Grote klasse Ben, opnieuw toe geslagen de gehele C.V.D. (of niet Gerard?) Blijf scherp en blijf voor de juiste hengel kiezen. Voel je niet te groot om op Gerard te letten. Maar beslis altijd met je eigen gezond verstand. De 57 visjes die je nu voorstaat zijn mooi,maar natuurlijk nog lang niet genoeg voor een zekere eerste plaats.

Gerard: Tuurlijk jij was ook nadrukkelijk aanwezig (hé, waar heb ik die zin eerder gezien?) Je dacht natuurlijk al het gat te verkleinen, maar dat viel toch tegen. Voor de competitie is het leuk, voor jouw persoonlijk iets minder. Er blijven nog plenty mogelijkheden over om de drie platten in te halen.

Ronny: Niets aangetrokken van het vorige verslag. Geen aas bij. Geen nieuwe tuigjes gemaakt. Niet er naar toegeleefd. Kortom hopeloos. Ik ga dit jaar wel meer platten vangen dan ooit (dat beloof ik jullie.) Om de simpele reden dat ik er op ga mikken. Heren, dit was mijn tweede verslag van mij voor jullie. Ik hoop dat jullie het leuk vonden! De volgende wedstrijd is niet op vrijdag 27 mei maar op dinsdag 7 juni a.s. Deze wedstrijd is in het Merwedekanaal vlak bij Gerard zijn huis. Het behoeft geen uitleg wat ons dus staat te wachten.

Adios amigos ! Higheighteinde
RAM

 

Uitslagen Tabel

Wedstrijd uitslag.
NaamAantalGramPuntenTot.GrTot.Pnt
836301578250315
1131231435755258
13213183232395
00000