Benno laat van zich horen

AA
Breukelerwaard

za 16-apr-1994

WindSnelh.CelsiusZonWolkenNeerslag
NNO5,7 m/s13,3 °C12,1 uurLichtbewolkt0 uur

1e Wedstrijd

Ondergetekende en met mij de gehele C.V.D. (Club van Drie) (RED: later veranderd in DEVVVVV) bedankt de heer G.J.Wittebol voor zijn inzet gedurende de voorgaande jaren, betreffende de notulen van de vispartijen en vergaderingen. Verder ben ik blij met de mogelijkheid om dit verslag en de volgende verslagen te mogen schrijven, daar ik mijn creatieve ei kwijt kan en tegelijkertijd mijn vaardigheden op de P.C. kan bekwamen.

Het gestelde vertrouwen in mijn persoontje hoop ik niet te beschamen en ik zal er alles aan doen om het keurige werk wat dhr. Wittebol ons altijd voorschotelde te evenaren. Dan nu het werkelijke verhaal van onze eerste visdag in dit nog prille jaar.

 Algemeen:

Volgens mij vonden we het alle drie weer heel erg leuk om dit jaar te beginnen. Niet zozeer voor het vissen zelf, nu spreek ik puur voor mezelf, als wel dat wij elkaar weer zien langs de waterkant. Ik proefde gewoon een zeer ontspannen sfeertje waarin presteren natuurlijk mag, maar niet hoeft. Dat deze dag zo’n ontzettend succes werd, had hier alles mee te maken. Dan volgt hier het verslag van de dag gezien door de ogen van de auteur:

 Het verslag

Vrijdagavond vroeg naar bed, want de wekker moest wel op 06.15 gezet worden. Gelukkig het werd vroeg maar wel aan de verkeerde kant van de klok. Snel aankleden, brood smeren, cola mee plus 3 bananen. Ik naar G.G. (Grote Geer oftewel Gerard) we houden deze lettercombinatie er nog wel in voorlopig! Ik dacht, kom, ik ga achterom. Wat bleek, voordeur al opengezet. Koffie voor G.G., Taksi voor Ronnyboy. Na achtereenvolgens de voordeur, een lamp, de lootjes en mijn pukkel te zijn vergeten op naar de Aa. Daar aangekomen troffen we Benno, krantje lezend. Na kort te hebben kennisgemaakt, op naar het veel beloofde water.

De voorbereiding van

G.G. en Ron was nl. goed. Die van mij was zeker zeer slecht (geen enkel nieuw tuigje gemaakt). En volgens Gerard zelf was zijn voorbereiding de slechtste van de laatste jaren. Daarom was het misschien niet zo vreemd, dat juist de man die wel een goede voorbereiding had getroffen, visser van de dag werd. Het lukte Benno namelijk om na twee minuten de eerste zandneuker op de kant te slaan. Proficiat Benno! Na een 1 uur was het zover.

De eerste platte werd gevangen. Door wie? Ja, door G.G. Dit was het teken dat we de beste openingswedstrijd ooit tegemoet gingen. Want gaandeweg werden er nog maar liefst 9 platjes bij gesleept.

Tuurlijk dit was niet de verdienste van ondergetekende, maar ik heb wel genoten van zoveel visserstalent naast mij. De grootste verrassing was toch nog wel het feit, dat niet Grote Geer de meeste platten trok, maar onze onderhond Benno. Hij heeft gegokt en gewonnen. Tuurlijk je vangt dan ook maar 7 “visjes” maar het resultaat hoef ik niet te benadrukken. 12 hele visjes, of mag je ze zo niet noemen, was de vangst van Ron. 5 keer meer ophalen, maar het resultaat = echt zielig.

Gerard heeft 25 keer zijn hengel zien buigen. 15 zandnaaiers, 5 grote broertjes, 2 pubers en toch nog 3 echte ooms. Deze dag werd derhalve dan ook de mooiste, die we met de C.V.D. ooit hebben gevist (de eerste wedstrijd van het jaar hoor!). Het weer was prachtig, bijna geen wind en gewoon een goed viswater. De les die we hiervan moeten Ieren is, dat we de eerste wedstrijd in een goed water ver vissen. Dan krijg je toch een echte wedstrijd.

Dit in tegenstelling van de voorgaande partijen. Dan was de man die won, de man met een halve kip, een oude schoen en misschien ook nog een paar visjes. Van dit alles hadden we nu echt geen last en daarom kan ik dit verslag besluiten met de volgende regels.

Resumerend:

Benno: Benno laat van zich horen. Niets dan lof voor jouw oude r.kk.r! Zeer geconcentreerd en gemotiveerd was jij vandaag. Het is te hopen dat je deze lijn het gehele jaar vast kunt houden, zodat het een “echte” competitie blijft en wordt. Gerard: Tuurlijk jij was ook nadrukkelijk aanwezig. Blijf je vissen vangen alleen niet in het tempo zoals dat vorig jaar soms ging. Houdt Benno in de gaten maar declasseer hem niet.

Ondanks dit verlies blijf je natuurlijk topfavoriet nr.1 voor de titel. (lees dit goed. Ben pep jezelf op!) Ronny : Niets dan lof, maar in dit geval witlof, Je weet precies hoe het niet moet, maar je doet er weer niets aan. Maak deze competitie maar weer vervelend, door nu alvast de derde en daarmee laatste plaats in te pikken.

Nu ik dit zelf schrijf hoop ik, dat ik volgende keer iets scherper zal zijn,en mezelf tussen of misschien wel voor jullie weet te plaatsen. Heren,dit was mijn eerste verslag van mij voor jullie. Ik hoop dat het lekker weg leest,en jullie minimaal één keer een plooi rond de mond niet hebben kunnen onderdrukken. Ik zie Gerard op 21-05-94 06.35. Wij zien Benno om 07.15.Dan gedrieën op naar de Eem.

Ik wens de heren een plezierige voortaan van de maand april en een gezellig Meitje.

Hoogachtend,

Ron van Maarschalkerweerd
Smetanastraat 8 4102 BB
Culemborg

Uitslagen Tabel

Wedstrijd uitslag.
NaamAantalGramPuntenTot.GrTot.Pnt
746201584620158
2526321152632115
121921219212
00000